vacuna covid

La vacunació de la covid a Catalunya avança, tenint en compte el calendari establert pel govern català del pla de vacunació i els diferents grups prioritaris. S’està administrant des del 27 de desembre i es preveu aconseguir la immunitat de grup a finals de l’estiu del 2021, quan es calcula que ja hi haurà el 70 % de la població espanyola vacunada.

El govern preveu començar l’administració del vaccí a la població general a l’abril, quan es preveu que arribin moltes més dosis de la vacuna contra la covid-19. Per això, potser t’interessa saber com saber quan et tocarà posar-te la vacuna de la covid i com t’avisaran, així com a on hauràs d’anar perquè te l’administrin. Resolem tots els dubtes, a continuació.

vacuna covid astrazeneca

Com m’avisaran per posar-me la vacuna de la covid?

Actualment totes les persones que formen part d’un dels grups de vacunació que ja estan rebent dosis reben una trucada o un missatge SMS amb la informació.

Cal la inscripció en algun registre perquè m’avisin per vacunar-me?

No. El sistema sanitari de Catalunya ja disposa del cens de pacients i ciutadans que es troben inclosos en el registre de la Seguretat Social. Per tant, no cal fer cap inscripció per tal de rebre la vacuna de la covid als CAP.

Puc triar quan i en quin CAP posar-me la vacuna?

Depèn del col·lectiu, podràs escollir en quin CAP t’administraran la vacuna de la covid. El que sí que es pot acordar és el dia de rebre la dosi. En el cas dels mestres, reben un missatge SMS amb un enllaç a un web on poden decidir en quin CAP i quan posar-se la vacuna. Quant als majors de 80 anys i les persones dependents, sempre rebran una trucada del seu CAP o un missatge al telèfon mòbil, per saber quan s’hauran de vacunar.

Si no em puc desplaçar, poden administrar-me la vacuna a domicili?

Els CAP gestionen com es vacuna, depenent del grup al qual es pertanyi. Si és una persona dependent i no es pot desplaçar, els professionals sanitaris aniran a casa seva a subministrar-la-hi. Si estan bé i poden anar al CAP, se’ls dona dia i hora perquè hi vagin.

vacunacio catalunya

Quina vacuna reben els mestres, sanitaris i majors de 80 anys?

Els mestres estan rebent la vacuna d’AstraZeneca després que se n’hagi reprès la vacunació. Als majors de 80 anys i les persones dependents se’ls administra la vacuna Pfizer, i als metges i professionals sanitaris, la vacuna de Pfizer i la de Moderna.