mesures restriccions covid

El govern català ha de decidir aquesta setmana si manté les restriccions a Catalunya o les endureix un cop hagi estudiat les dades epidemiològiques després de Setmana Santa. Les mesures actuals estan vigents fins a aquest divendres, 9 d’abril.

De moment, la darrera setmana -del 29 de març al 4 d’abril- s’ha produït una reducció positius, però es tracta d’una “reducció enganyosa” per l’efecte dels dies festius de Setmana Santa. És el mateix que acostuma a passar els caps de setmana, quan els casos confirmats sempre disminueixen perquè es fan menys proves. 

De fet, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha advertit d’aquesta “sensació enganyosa” i per això ha aclarit que l’anàlisi de les dades de la pandèmia durarà fins dimecres “per veure en quina direcció va el creixement epidèmic”. El govern vol esperar entre 48 i 72 hores per prendre una decisió sobre les restriccions.

Mesures covid-19, vigents fins al 9 d’abril

Fa unes setmanes es va flexibilitzar la restricció de la mobilitat i es va aixecar el confinament comarcal de Catalunya sempre que els desplaçaments siguin amb la mateixa bombolla de convivència, però es va mantenir el tancament perimetral de tota la comunitat. Això ha permès l’augment de la mobilitat durant la Setmana Santa.

També estan oberts els centres comercials i comerços no essencials els caps de setmana i l’horari per a restaurants i bars es manté, de 7.30 h a 17 h de forma ininterrompuda.