Aquest dimecres s’ha reprès la vacunació amb l’AstraZeneca a Catalunya. No s’administrava des del 15 de març, després que el Govern espanyol n’hagués suspès temporalment l’administració per estudiar casos de trombosi en persones a qui s’havia injectat. Després de comprovar que el vaccí és segur, tal com ha indicat l’Agència Europea de Medicaments (EMA), ara ja es torna a injectar.

A banda de la represa, també s’ha ampliat el límit d’edat de les persones que la poden rebre. El topall d’AstraZeneca era els 55 anys i, finalment, Sanitat i les administracions van acordar ampliar-lo als 65 anys, un canvi en el qual ja havia insistit la Generalitat. Amb la represa aquest dimecres, s’ha començat a administrar a persones d’entre 60 i 65 anys.

Cues en alguns punts de vacunació

Als punts de vacunació amb AstraZeneca, com la Facultat d’Història i Filosofia de la UB, al Raval, s’han format aquest dimecres cues de gent que ha anat a vacunar-se. Alguns eren professionals essencials que encara no havien rebut la primera dosi, mentre que d’altres ja han estat persones d’entre 60 i 65 anys de la població general, les quals ja poden demanar cita prèvia per vacunar-se. Fins a aquest dimecres, uns 100.000 catalans d’aquesta franja d’edat ja tenen cita per a la vacuna AstraZeneca a través d’un SMS o del nou web del CatSalut.

Tot i aquesta ampliació, hi ha veus que encara ho veuen insuficient. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, assegura que caldria ampliar l’edat per injectar l’AstraZeneca als 75 anys, com han fet la major part de països europeus.

Pla per administrar 500.000 dosis setmanals

Precisament, aquest dimarts, Salut va explicar el pla de vacunació per als properes mesos. L’objectiu de la Generalitat és arribar a vacunar 500.000 persones a la setmana, una xifra que dependrà de la quantitat de dosis que arribin a Catalunya. Si s’assoleixen aquestes quantitats, s’habilitaran sis punts de vacunació massiva. A la ciutat, serà el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona l’espai més gran, amb sis mòduls de vacunació diferents i capacitat per administrar 20.000 dosis diàries.