Aquest Dilluns de Pasqua arriba marcat per la pandèmia del coronavirus. Tot i que la situació ha millorat força respecte a fa un any, quan encara estàvem confinats per la pandèmia, la situació sanitària ha obligat a repensar la tradició de la mona. A mes d’un augment de la venda per internet, els pastissers també han notat que els padrins opten per comprar mones de mida reduïda. Això s’explica perquè enguany no hi ha previstes grans trobades i àpats familiars, ja que les reunions socials estan limitades.

Trobades a l’exterior

A la pastisseria Triomf de Barcelona, al Poblenou, hi ha hagut força moviment de compradors aquest dilluns al matí. Alguns han explicat a betevé que fan trobades a l’exterior per minimitzar el risc de contagis. “La meva germana vindrà amb els nens a buscar la mona, quedarem al carrer, la recolliran, potser farem una foto i ja està, cadascú a casa seva”, ha explicat una de les persones que feien cua.

Pel que fa a les vendes, el Gremi de Pastisseria de Barcelona es mostra optimista. Fa uns dies va anunciar que esperava arribar a les 700.000 mones de Pasqua venudes a la província de Barcelona, unes xifres semblants a les del 2019, un any abans de la pandèmia.