caixes amb la vacuna de Pfizer

Pfizer es va comprometre a incrementar l’entrega de vacunes a partir de l’abril, i aquest Dilluns de Pasqua ha complert amb el seu compromís. La farmacèutica ha lliurat 1,2 milions de dosis a l’Estat espanyol, de les quals prop de 194.000 ja han arribat a Catalunya.

Segons ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, aquestes dosis es destinaran, principalment, per avançar en la vacunació de les persones de més de 80 anys i també de la gent gran dependent. A, més, aquest volum de dosis es mantindrà les properes setmanes i servirà per vacunar persones de menys de 79 anys, i per administrar les segons dosis ja previstes.

El 30 % de la població de 60 a 65 anys ja té la primera dosi

D’altra banda, Salut també ha explicat que el 30 % de les persones d’entre 60 i 65 anys ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid. Aquest dilluns s’administren 17.000 vacunes d’AstraZeneca, destinades a aquest segment de població, que se sumen a les 12.800 que es van administrar diumenge, i a les 14.800 de dissabte. De fet, només queden 1.500 vaccins d’AstraZeneca per administrar a la franja de 60 a 65 anys, i Salut fa una crida a la ciutadania a apuntar-se per rebre el vaccí en alguns dels punts que encara queden lliures. A Barcelona, però, ara mateix no hi ha places disponibles.

La població de 65 a 70 anys, possibles beneficiaris de les vacunes de Janssen

Pel que fa a la franja d’edat dels 65 a 70 anys que, segons Ramentol, havia quedat “en terra de ningú”, podrien ser els beneficiaris de la vacunació amb Janssen. Segons ha explicat Ramentol, aquesta vacuna (que només necessita una dosi) arribarà encara “en comptagotes” a partir de la segona quinzena d’abril, però a partir del maig s’espera que se n’acceleri el ritme de recepció.