on comprar mascaretes

La mascareta ha esdevingut un element indispensable per al dia a dia de la majoria dels barcelonins, juntament amb d’altres com el mòbil, la cartera o les claus de casa. De fet, és obligatori dur-la a tot arreu, no tan sols al transport públic, tant si es tracta d’espais oberts com tancats, només amb algunes excepcions. En cas de no fer-ho, els ciutadans s’arrisquen a una sanció de 100 euros.

Al marge d’algunes discrepàncies i canvis de criteri sobre quan cal dur-la i quan se’n pot prescindir, el cert és que la mascareta s’ha revelat com la mesura més universal i amb més consens per fer front a la pandèmia del coronavirus, juntament amb la distància de seguretat.

La quirúrgica, la més comuna

La més comuna és la mascareta quirúrgica, de la qual s’han dispensat més de 9 milions d’exemplars a tot Catalunya des de l’inici de la pandèmia i que és la que té un preu més assequible. Però, al marge de les variants tèxtils que han anat sorgint en visualitzar la mascareta com un nou complement de moda i d’estil, el cert és que n’hi ha de diferents tipus, tal com va explicar al programa ‘reset’, de betevé, Rafael Padrós, cap del Servei de Protecció de Riscos Laborals de l’Hospital de Sant Pau.

Visual-Mask: la mascareta transparent

L’expressió facial és imprescindible per a la comunicació de les persones sordes i la majoria de les mascaretes constitueixen una barrera que deixa aquest col·lectiu en fora de joc. Aquest ha estat el punt de partida per fer una mascareta transparent, que es començarà a comercialitzar al setembre amb el nom de Visual-Mask.com.

K de Maskarilla: mascaretes de roba solidàries

Per als qui pensen en la seva protecció però també en altres factors, com ara el medi ambient o la responsabilitat social, un grup d’emprenedors barcelonins ha creat K de Maskarilla. Aquesta empresa es dedica a fabricar mascaretes de roba, reutilitzables i que afavoreix l’economia local. A més, té finalitats solidàries, ja que, per cada 10 mascaretes venudes, en donen una a l’entitat Cel Obert.

Gràcia Mask: una pantalla reciclable

Una de les alternatives per protegir-se millor del risc de contagi són les pantalles facials o visuals. El dissenyador Josep Ayguadé, director de l’empresa de bijuteria Materia Rica, ha reconvertit el seu negoci per dedicar-se a la fabricació d’una pantalla reutilitzable i reciclable, que ha anomenat Gràcia Mask, en homenatge al barri on té el taller.

E. VILA Projects: desinfecció de mascaretes

L’escassedat de material de protecció que hi va haver a l’inici de la pandèmia va portar l’empresa E. VILA Projects & Supplies a pensar com es podien desinfectar les mascaretes per poder-les reutilitzar. Per això van desenvolupar una màquina que combina la tecnologia dels infrarrojos i la de la radiació ultraviolada.