Urbana multant

La Guàrdia Urbana ha denunciat gairebé un centenar de barcelonins per no dur mascareta o bé per dur-la mal posada per la pandèmia del coronavirus. Segons fonts policials, les denúncies van començar aquest dijous passat -quan el tinent d’alcalde Albert Batlle va anunciar al programa ‘bàsics’ que començarien a multar– i, fins aquest diumenge al vespre, n’han posat gairebé 100, la majoria per no dur-la posada. Per exemple, per no portar-la a sobre o dur-la penjada del braç.

La policia ha interposat aquestes denúncies d’acord amb la mesura que va aprovar el govern, que obliga a portar sempre mascareta, encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. La norma va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el 9 de juliol, però les denúncies no s’han interposat fins aquesta darrera setmana.

Durant els primers dies, segons va explicar Batlle a la Comissió de Presidència, va ser una “fase d’acompanyament i informació”. De fet, la Urbana va fer 1.700 avisos diaris sobre l’ús de la mascareta. “Ara estem en una altra fase, en una fase d’advertiment perquè les coses no van com han d’anar”, va remarcar. Un cop interposades les denúncies, ara s’obre un procés administratiu en què les parts poden presentar-hi al·legacions. En cas que acabin amb sanció, la multa serà de fins a 100 euros.