teatre grec

L’Ajuntament de Barcelona dona per fet que el festival Grec pot continuar endavant. L’esdeveniment cultural manté la programació prevista i farà la funció d’aquest dilluns, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats. En un tuit, el regidor ha explicat que les activitats d’aquesta cita poden mantenir-se malgrat les restriccions per al sector cultural anunciades pel govern català.

Tot i la prohibició d’obrir teatres, cinemes i altres espectacles i equipaments culturals per frenar l’increment de contagis, aquest dilluns el Procicat ha publicat les activitats que poden esquivar la restricció. Això sí, abans cal l’autorització del Comitè de Direcció. En un dels punts, el Procicat diu que es prioritzaran “les activitats culturals temporals o extraordinàries quan es facin a l’aire lliure i en format assegut permanent“.

Sense resposta formal del Procicat

D’acord amb aquest punt, el Grec pot continuar endavant. Ara bé, un cop difós el comunicat del govern català, fonts municipals han explicat a betevé que encara no havien rebut la resposta formal del Procicat perquè el festival es pogués celebrar, malgrat haver fet la petició divendres passat. Ara bé, apunten que se senten avalats per no aturar-lo, tal com ha confirmat després l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

La notícia sobre la continuïtat del Grec s’ha conegut quan faltaven menys de tres hores per a la funció d’aquesta nit: la de Peeping Tom a les 22 h.

El Cruïlla també continua endavant

El festival Cruïlla tampoc no s’aturarà, tal com han confirmat els organitzadors a les xarxes socials. “Podem continuar fent el que més ens agrada: cultura en directe!”, expliquen en un tuit. El festival afirma que tant els organitzadors com l’Ajuntament també entenen que poden continuar endavant tot i no haver rebut cap permís específic del Procicat.

Pel que fa a l’activitat cultural en interiors, el Procicat les autoritzarà si compleixen mesures sanitàries i de seguretat “estrictes”: seient assignat, hora concertada, mascareta i registre de dades dels assistents.