Treballadors del sector de la cultura i també espectadors s’han concentrat aquest dilluns al vespre davant del Teatre Grec per rebutjar el tancament de cinemes, teatres i altres equipaments culturals decretat pel govern català. Sota el lema “Jo avui vaig al Grec”, els professionals afirmen que la prohibició és “totalment aleatòria” i denuncien que “tan sols fomenta la criminalització del sector“.

Esdeveniments culturals com el festival Grec —el qual finalment continuarà en marxa— havien quedat temporalment en suspens malgrat la petició de l’Ajuntament perquè es poguessin mantenir si es garantien les mesures d’higiene i de seguretat. En un comunicat difós a les xarxes socials, els treballadors destaquen l’esforç que ha hagut de fer el sector per adaptar-se a l’escenari actual després de la crisi sanitària i per això demanen deixar de ser el “cap de turc” de la pandèmia: “Som de nou el primer sector a caure“.

“És més perillós un supermercat que el teatre”

Unes 200 persones s’han sumat a la protesta, que ha mostrat pancartes com “La cultura és segura” i han recordat que cap dels brots actius a Catalunya s’ha originat en un acte cultural. “És molt més perillós un supermercat ara mateix que anar al teatre”, ha dit una de les persones concentrades.

Entitats com el Col·lectiu de Companyies de Teatre Independent i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya han volgut donar suport a les reivindicacions del sector.