“Hem de trobar un equilibri entre l’escafandre i no fer res“. Així s’ha expressat el cap del Servei de Protecció de Riscos Laborals de l’Hospital de Sant Pau, Rafael Padrós, en una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé. En ser preguntat sobre quant de temps caldrà fer servir les mesures de protecció i de seguretat per evitar els contagis per coronavirus, Padrós ha vaticinat que “va per llarg”. Alhora, però, ha fet una crida al “sentit comú” i ha assegurat que “cal trobar un equilibri entre la por i el raciocini” perquè “tot el que surti del que sigui racional no ens anirà bé”.

Padrós també ha explicat que el preu de les mascaretes “s’ha disparat”. Segons el cap del Servei de Protecció de Riscos Laborals de l’Hospital de Sant Pau, en alguns casos els preus han pujat un 400 %, mentre que d’altres s’han enfilat fins a un 1.000 %.

“S’han acabat els petons”

Rafael Padrós també ha assegurat que s’han acabat els petons, almenys en l’àmbit laboral. El responsable de riscos laborals de Sant Pau ha afirmat que “això queda desterrat, no sabem si per sempre o durant molt de temps”. Padrós ho ha justificat pel fet que hi ha moltes persones asimptomàtiques que poden ser “gent propera” i que, per tant, poden propagar el virus i provocar rebrots nous.