La crisi del coronavirus ha estès arreu del món l’ús de les mascaretes a la via pública, i més des que aquest dilluns és obligatori usar-la al transport públic. Ara, un grup d’emprenedors barcelonins engeguen un projecte sota el nom de K de Maskarilla per produir aquest element de protecció. És, doncs, una iniciativa local i amb rerefons solidari tal com destaquen els seus impulsors: per cada 10 mascaretes que venguin, en donaran una a l’entitat Cel Obert, dedicada a la integració d’infants i adolescents en risc social i dificultats familiars.

La venda de les mascaretes es fa en línia, i es podran comprar a partir del 14 de maig. Són un “producte de qualitat, reutilitzable, còmode i que ofereix màxima protecció”, segons apunta Josep Martí, un dels impulsors del projecte. Aquestes mascaretes estan fetes de roba i, per tant, són reutilitzables perquè es poden rentar a 60 graus de temperatura. Els preus oscil·len entre els 9,95 i els 19,95 € i les poden utilitzar tant adults com infants i també hi ha la possibilitat d’adaptar l’estampat a la imatge d’una institució concreta.

Mascaretes marca Barcelona

Els impulsors de K de Maskarilla destaquen la petjada barcelonina del producte, no només perquè neix d’un grup d’emprenedors de la ciutat, sinó perquè a més en el procés s’ha buscat “afavorir l’economia local comptant amb autònoms i pimes de la ciutat”. Els impulsors pronostiquen —tenint en compte com han anat els primers dies de llançament— que podran ingressar uns 30.000 € mensuals.