L’Audiència Nacional jutja tres suposats gihadistes pels atemptats terroristes de la Rambla de Barcelona i de Cambrils del 17 d’agost del 2017. Des d’aquí, pots seguir en directe la vista oral que se celebra a la seu de San Fernando de Henares.

Al banc des acusats s’hi asseuen Mohamed Houli Chemlal, ferit a l’explosió d’Alcanar; Driss Oukabir, detingut a Ripoll, i Said Ben Iazza, arrestat a Vinaròs (Castelló). Són els tres únics supervivents de la suposada cèl·lula que va perpetrar els atacs i s’enfronten a penes d’entre vuit i 41 anys de presó per organització terrorista, tinença i fabricació d’explosius i conspiració per fer estralls.

El judici va començar amb les declaracions dels acusats: el principal es va acollir al dret a no declarar i els dos restants van negar haver participat en la preparació dels atacs. En la sessió, també van sortir a la llum imatges inèdites de la cèl·lula fabricant explosius al xalet d’Alcanar. Després d’ells, van començar a declarar els testimonis, entre els quals supervivents de l’atropellament massiu a la Rambla.