(ACN) Els Mossos d’Esquadra han detingut el raper Pablo Hasél després de posar en marxa aquest dimarts al matí un ampli dispositiu policial a la Universitat de Lleida. El músic s’havia tancat a l’edifici del Rectorat per evitar haver d’ingressar a la presó. Desenes d’agents de la policia ha entrat al recinte on el raper s’havia atrinxerat amb un grup d’estudiants i, després d’un parell d’hores, s’han endut el raper detingut en un cotxe policial enmig de crits de suports dels estudiants.

La policia identifica els activistes

L’operació policial dels Mossos, amb una vintena de furgonetes de la Brigada Mòbil, s’ha desplegat des de quarts de set del matí als voltants del rectorat universitari per detenir el músic. La policia ha pogut esquivar les barricades i entrar a l’edifici. Els activistes s’han refugiat a la tercera planta, tot i que finalment han estat encapsulats pels agents, que han tret un a un els joves i han procedit a identificar-los.

Dos anys i nou mesos de presó

El raper està condemnat a dos anys i nou mesos arran de dues sentències de l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme. El termini per entrar en un centre penitenciari de forma voluntària va vèncer divendres passat.

En una piulada a Twitter, el músic ha denunciat que l’empresonen “literalment per explicar la realitat” i acompanya la piulada amb alguns dels seus tuits.