El 21 de febrer finalitza la resolució del govern que regula les restriccions per frenar l’expansió del coronavirus. En aquest sentit, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha destacat aquest dilluns que no espera que hi hagi “una desescalada absoluta o molt remarcable”. Des del Departament de Salut insisteixen que, encara que “des d’un punt de vista epidemiològic les notícies continuen sent positives”, segueixen tenint molt més llits ocupats que durant el pic màxim de pressió assistencial de la segona onada.

Ramentol ha dit que durant aquesta setmana discutiran i valoraran, conjuntament amb els sectors implicats, les mesures que han d’entrar en vigor a partir de dilluns. Un dels àmbits que el govern ha destacat que estan analitzant és el dels centres comercials. Tot i això, el secretari general de Salut ha insistit que en una situació com l’actual “seria una imprudència revisar aquelles mesures que sabem que són les més efectives de totes“. Ramentol ha dit que “això no és incompatible” amb “introduir petites modificacions que no augmentin el risc epidemiològic“.

Entre les dades que haurà de valorar el govern per regular les mesures que entraran en vigor dilluns vinent, hi ha l’evolució de la variant britànica de la covid-19. Des del Departament de Salut assenyalen que, de moment, aquesta variant no està tenint l’impacte que esperaven.

D’altra banda, aquesta setmana el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya també podria pronunciar-se sobre les mesures cautelars en relació amb el recurs presentat per la FECASARM contra la resolució que regula les restriccions actuals.