Fa anys que els responsables de l’Hospital Clínic demanen una altra ubicació per poder ampliar les instal·lacions del centre sanitari. L’hospital ha quedat petit i així ho veuen també les administracions, que acaben de signar un protocol per estudiar-ne una nova ubicació. L’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació decidiran al llarg del segon trimestre on anirà definitivament. Una comissió formada per sis persones estudiarà les diverses opcions.

Descartat un gran edifici a l’Escola Industrial

Tot i que els responsables de l’hospital sempre han apostat per créixer a l’Escola Industrial, sembla que la possibilitat de construir un gran edifici en aquest espai queda descartada. És una possibilitat que rebutjaven veïns i entitats. Segons un comunicat emès per les tres administracions implicades, “la voluntat inicial és no construir cap gran edifici a la zona de l’Escola Industrial i, a la vegada, fer possible que les instal·lacions sanitàries quedin a l’actual zona d’influència del centre hospitalari”. Afirmen que el protocol prioritzarà “mantenir la proximitat de l’atenció hospitalària a la població de l’àrea de referència” i que s’hi inclou també la possibilitat d’un “conjunt hospitalari concebut en un sol emplaçament o en diverses ubicacions a l’entorn de l’Esquerra de l’Eixample i els barris adjacents“.

La comissió paritària, a banda de les sis persones de les administracions (dues de l’Ajuntament, dues de la Generalitat i dues de la Diputació de Barcelona), també tindrà dues persones amb un perfil tècnic. El coordinador assistencial serà el doctor Ramon Canal, actualment director de Ciències de l’Esport i Serveis Mèdics del FC Barcelona, i el coordinador urbanístic serà l’arquitecte Ramon Sanabria, president de l’associació Arquitectes per l’Arquitectura (AxA).