Testimoni colpidor aquest dijous en la tercera sessió del judici pels atemptats terroristes del 17-A a la Rambla de Barcelona i a Cambrils. Ha comparegut, com a testimoni, una supervivent de l’atropellament massiu a la rambla. Es tracta d’una treballadora d’un hotel de la Rambla que estava amb una amiga a punt de creuar quan la furgoneta homicida que conduïa Youness Abouyaacoub va emprendre la marxa.

“Veig la furgoneta encara que va tot recte la Rambla fent ziga-zaga i emportar-se vianants per la Rambla. En aquell moment, vaig quedar en xoc”, ha relatat la testimoni, que va resultar ferida a la mà i al peu i va ser atesa al CAP Sant Martí. Tot i que no se l’ha vista en imatges, perquè el tribunal ha protegit la seva imatge, la testimoni ha declarat amb la veu trencada.

Ha explicat que va estar de baixa sis mesos i que no podia sortir de casa. “La meva vida va canviar moltíssim. Fins avui no he trepitjat la Rambla per la por i el pànic del que em va passar i encara prenc medicació”, ha explicat. En aquesta mateixa línia, ha afegit que des dels atemptats “ja no soc al 100 % la persona que era abans”. La testimoni està personada en el judici com a acusació particular i ha reclamat el dret a ser indemnitzada.

Esbroncada del jutge a Alonso-Cuevillas

En la sessió d’aquest dijous hi ha hagut un nou enfrontament entre el magistrat president Félix Alonso Guevara i l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que representa els familiars d’en Xavi, un nen que va perdre la vida en l’atropellament de la rambla. El jutge ha declarat improcedents diverses preguntes que li ha fet a un agent i ha dit al jutge: “Cap pregunta més. Gràcies per la seva amabilitat senyor president”.

El magistrat li ha contestat: “La ironia, en un altre lloc”. S’ha fet un silenci sepulcral i el magistrat ha afegit que es reserva el dret de posar la seva actitud irònica en coneixement del col·legi d’advocats.