En el primer cap de setmana de confinament perimetral per municipi, la Guàrdia Urbana ha intensificat el control a 10 parcs barcelonins per evitar les aglomeracions de les darreres setmanes. Al de la Ciutadella, per exemple, quatre patrulles i un total de vuit agents s’hi estaran durant tot l’horari d’obertura del parc. Els agents vigilen, sobretot, que tothom dugui la mascareta, que els grups siguin de menys de sis persones i recorden la prohibició de fer pícnics i botellots. Ara per ara, la tasca dels agents és sobretot pedagògica, tot i que no es descarta que hi hagi sancions.

Aquesta actuació té el suport d’una campanya informativa de diversos agents cívics. Recomanen als ciutadans, que passegen pels parcs de la ciutat, que segueixin rigorosament les mesures de seguretat per evitar els contagis de covid-19. Fonts del consistori asseguren que no han detectat cap incidència i que l’aforament als parcs no s’ha desbordat. El front marítim, per exemple, ha registrat una ocupació d’un 30 % aquest dissabte al matí, segons fonts municipals.

agents cívics ciutadella

El tancament dels parcs, sobre la taula

La Guàrdia Urbana ha alertat que, en cas que hi hagi un augment considerable de l’aforament, es podria arribar a limitar-ne l’accés o, en cas que fos necessari, es tancarien els espais.

Informadors a les platges

L’Ajuntament ha disposat d’un grup d’informadors al front marítim per tal de controlar que no es produeixin aglomeracions a les platges i per recordar als passejants el compliment de les mesures de prevenció sanitàries. Aquests equips treballen en coordinació amb la Guàrdia Urbana per avisar d’infraccions i, en cas que es saturin les platges, se’n podrien limitar els accessos o arribar fins i tot al seu tancament.