La consellera de Salut, Alba Vergés, preveu un Nadal “molt complicat” des del punt de vista de l’epidèmia de coronavirus. “Crec que patirem”, ha afirmat en una entrevista a Ràdio 4. Vergés ha dit que els dinars i sopars “de molta gent” s’hauran d’evitar “del tot”. Tot i això, ha obert la porta a fer trobades en grups reduïts. “No és una qüestió de Nadal tancats a casa i no pots veure ningú”, ha explicat.

Vergés ha instat la ciutadania a “triar bé en quin moment veig qui” i no encadenar trobades. En aquest sentit, ha plantejat veure una part de la família i esperar “uns dies” a trobar-se amb l’altra part. Pel que fa a la limitació de les reunions a sis persones, no ha concretat si es mantindrà, però ha dit que “no necessàriament importa el nombre exacte, però com menys gent millor, en llocs ventilats i el mínim d’estona possible“.

La titular de Salut creu “si aconseguim abaixar el nombre de casos, hem de fer possible que la gent visqui Nadal”, sempre aplicant “les eines” per prevenir el virus. “Potser hem de fer canvis en els àpats i fer una trobada de tarda”, ha apuntat. Tot i no concretar amb quines mesures restrictives arribarem a Nadal, Vergés sí que ha avançat que el toc de queda es prorrogarà “segur” almenys 15 dies més.