Aquest divendres a la nit ha començat el primer cap de setmana sencer des que es va decretar el toc de queda a Catalunya. Nombroses patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra controlen la mobilitat nocturna a la ciutat, entre les 10 de la nit i les sis del matí. Comproven que les poques persones que hi ha als carrers en aquesta franja tenen una causa justificada, com el certificat que els acredita que tornen de treballar. També controlen que ningú canvia de municipi, una de les noves restriccions que ha implementat el govern català els caps de setmana.

Els agents dels dos cossos duen a terme també controls estàtics on aturen un a un tots els vehicles. Els que no porten el justificant són multats. També aturen autobusos i taxis i n’identifiquen els passatgers per saber el motiu del trajecte.

Pel que fa al balanç de la nit de divendres, la Guàrdia Urbana ha interposat 163 denúncies per incomplir el toc de queda i s’han desallotjat 590 persones de la via pública. Pel que fa a Catalunya, els Mossos d’Esquadra han aixecat 417 actes i han tancat tres local.

control policial pel toc de queda

300 denúncies per saltar-se el toc de queda

Segons ha explicat a betevé el portaveu de la Guàrdia Urbana, Jordi Oliveras, “en general els ciutadans de Barcelona estan complint amb el toc de queda”. Es troben, això sí, grups de persones que beuen alcohol a la via pública, sovint sense mascareta, tot i que “cada vegada se’n detecten menys i en grups més reduïts”. De dilluns a dijous, la Guàrdia Urbana ha interposat unes 300 denúncies per saltar-se el confinament nocturn.