primer plano T-compensació covid

Ets estudiant i t’has vist afectat per la limitació de la presencialitat que va obligar a les universitats a reprendre la formació en línia com a mesura per frenar l’augment de contagis de coronavirus? Si tens una targeta T-Jove que no has pogut utilitzar durant aquest temps, fins el 31 de gener pots compensar aquest títol. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha activat un sistema perquè puguis compensar els dies lectius en què no has pogut utilitzar la targeta de transport perquè no has fet classe presencial. Les sol·licituds s’han de fer a través d’un formulari en línia i donen dret a la T-Compensació Covid.

Com fer la sol·licitud de compensació de la T-Jove?

Aquest tràmit només el poden fer els estudiants universitaris. La gestió s’ha de fer en línia omplint el formulari que ja hi ha disponible a compensacions.atm.cat i cal demostrar que ets universitari. Per això, a banda de registrar les dades de la targeta i del titular, que permetran a l’ATM analitzar si la persona té dret a la compensació. A banda s’han d’adjuntar documentació acreditativa:

  • La imatge de la T-Jove per les dues bandes.
  • La matrícula universitària per acreditar la condició d’universitari del titular.

Un cop rebi la informació, l’ATM quantificarà els dies a compensar en cada cas. Un cop s’aprovi la petició, el sol·licitant podrà recollir a un establiment de la xarxa de punts de venda autoritzats un títol T-Compensació Covid, de la mateixa manera que es va fer després de la primera onada de la pandèmia.

Per a qualsevol dubte o consulta, l’ATM ha habilitat un servei d’atenció telefònica al 93 120 53 30 que funcionarà de 9 a 21 hores, de dilluns a divendres no festius.

Què passa si tinc una altra targeta de transport que no he pogut utilitzar?

A diferència del que va passar després la primera onada, en què l’ATM va recomanar guardar les targetes de transport de TMB que tenen un període limitat de validesa, com la T-Usual, la T-Familiar o la T-Grup, per poder-les compensar un cop s’acabés l’estat d’alarma, en aquesta segona onada ATM només ha previst compensar les T-Jove als estudiants universitaris afectats per la limitació de la presencialitat a les universitats catalanes.

Quina és l’afectació per a la T-Casual?

Cap. La T-Casual pot utilitzar-se al llarg de tot el 2020 fins a esgotar els 10 viatges que té. Per tant, els usuaris van poder utilitzar-la des que va acabar el confinament obligatori.

La T-Confinada, la proposta dels universitaris

Els estudiants de Fem-la pública van fer la campanya T-Confinada perquè l’ATM ampliï la validesa dels títols de transport també durant la segona onada de la pandèmia, ja que des del 15 d’octubre les universitat van reprendre les classes virtuals.