t jove coronavirus

Tens una targeta per a TMB i no vas poder utilitzar-la els dies del confinament i l’estat d’alarma? Si és així, des de l’1 de juliol l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha activat un sistema de compensació, però no de devolució ni reemborsament dels diners. La renovació dels títols del transport és fàcil, es prorroguen de forma automàtica al validar-los. El termini per renovar la data de caducitat és el 31 de desembre d’aquest any. Un cop validats els bitllets antics, les màquines imprimeien una nova data de caducitat comptant els dies que faltaven de vigència pels títols.

Què fer amb la targeta de transport que no he pogut utilitzar?

L’ATM va insistir durant els primers dies de confinament que calia guardar les targetes de transport de TMB que tenen un període limitat de validesa, com la  T-Jove i T-Usual, així com la T-Familiar o la T-Grup, per poder-les compensar un cop s’acabés l’estat d’alarma. En cas d’haver-les conservat ara hi ha dues maneres de fer la renovació.

  • Títols no utilitzats des d’abans de l’estat d’alarma. En el cas de les persones que utilitzaven un títol mensual i van deixar de fer-lo servir abans del 14 de març el procediment és molt senzill. Els usuaris només han de passar la targeta per la màquina validadora i, automàticament, se’ls amplia la caducitat per un període de dies equivalent als que hi havia al títol de transport. Totes les màquines dels accessos als operadors de l’àrea metropolitana estan preparades per poder fer aquesta operació (TMB, Rodalies, FGC, Tram i autobusos metropolitans).
  • Títols utilitzats després de decretar l’estat d’alarma. En cas d’haver utilitzat el títol deprés del 14 de març cal fer una sol·licitud a través d’una pàgina web que s’ha de posar en marxa específicament per aquest procediment. Si s’accepta la reclamació, l’usuari podrà recollir una nova targeta amb el període de validesa corresponent a les oficines d’atenció al client.

Quina és l’afectació per a la T-Casual?

Cap. La T-Casual pot utilitzar-se al llarg de tot el 2020 fins a esgotar els 10 viatges que té. Per tant, els usuaris poden utilitzar-la des que va acabar el confinament obligatori, a mesura que vagin recuperant l’ús dels serveis de transport.

metro Barcelona

Hi ha transport públic gratuït aquests dies?

No. El transport públic va ser gratuït en un període inicial, del 2 d’abril al 9 d’abril, a l’àrea de Barcelona i per a aquells treballadors que formaven part dels serveis essencials i s’havien de desplaçar. Des de llavors, va recuperar-se la normalitat al servei de transport i cal validar el bitllet de tots els passatgers.