t jove coronavirus

Tens una targeta per a TMB i no l’has poguda utilitzar aquests dies pel confinament i l’estat d’alarma? A causa del coronavirus a Catalunya, diversos serveis han aturat el cobrament de quotes o han permès donar-se’n de baixa als usuaris. Això és el que s’està estudiant des de l’ATM per als usuaris del transport públic que hagin comprat aquestes targetes de transport integrades.

Què fer amb el títol de transport que no puc utilitzar?

L’ATM ha explicat que es coordinarà amb els operadors de transport públic i les administracions per compensar els títols per a TMB i la resta de serveis de l’ATM (metro, bus, FGC, TRAM i Rodalies) que no s’hagin pogut utilitzar durant els dies en què ha durat el confinament total.

Què fer per no perdre els viatges de la T-Jove i T-Usual?

Els viatges i dies de validesa de les targetes T-Jove i T-Usual, així com la T-Familiar o la T-Grup, les targetes que funcionen un període de temps determinat per la primera validació, no es poden aturar o canviar durant aquests dies. Simplement, cal guardar els títols per ser compensat més endavant. Si disposes d’alguna d’aquestes dues targetes, però no has fet encara la primera validació, el termini no comença a comptar, de manera que aquest període de confinament no t’afecta. Ara els títols es poden tornar a utilitzar després que s’hagi acabat el període de gratuïtat durant el coronavirus.

Quina és l’afectació per a la T-Casual?

Cap. La T-Casual es pot utilitzar al llarg de tot el 2020 fins a esgotar els 10 viatges que té, de manera que es pot continuar utilitzant un cop s’hagi recuperat la normalitat al servei de transport i acabi el confinament obligatori.

metro Barcelona

Cal guardar les targetes caducades?

Des de l’ATM demanen als usuaris guardar els títols que hagin pogut caducar durant aquests dies per poder reclamar la compensació.

Hi ha transport públic gratuït aquests dies?

El transport públic ha estat gratuït del 2 d’abril al 9 d’abril a l’àrea de Barcelona per a aquells treballadors que formaven part dels serveis essencials i s’havien de desplaçar. Ara ja s’ha recuperat la normalitat al servei de transport i cal tornar a validar el bitllet de tots els passatgers.