El principal sindicat educatiu, USTEC-STEs, s’ha plantat contra l’anunci que seran els professors els qui supervisaran els tests d’automostra als instituts. En un comunicat demanen als professionals educatius que es neguin a permetre i supervisar les proves. Argumenten que els docents no disposen de la formació sanitària necessària per fer aquesta prova “invasiva”.

Toc d’alerta per les possibles responsabilitats

A la nota informativa, els representants dels professors apunten que els docents “poden incórrer en greus responsabilitats civils (i probablement penals) en cas que quelcom surti malament”. En aquest sentit critiquen que el professorat sigui responsable “tant de l’eficàcia del procediment, com del control de la cadena de custòdia de la mostra.

L’USTEC se suma així a les crítiques del Sindicat de Professors de Secundària (aspepc·sps) que aquest dimecres va criticar la mesura. 

Contractació de personal sanitari

Des de l’USTEC-STEs demanen a Educació que contracti personal amb formació sanitària per fer els tests. I tornen a reclamar la necessitat que cada centre disposi d’un equip d’infermeria. La consellera de Salut, Alba Vergés, defensa la mesura.