confinament domiciliari catalunya barcelona

*Per ara es descarta aplicar un confinament domiciliari. Si aquesta possibilitat torna a estar sobre la taula de Salut, actualitzarem aquí la informació. Tots els detalls dels tipus i calendari de confinament a Catalunya: municipal i de cap de setmana, comarcal o perimetral la pots trobar explicada, segons cada fase de la desescalada, a continuació.

La possibilitat d’un confinament domiciliari a Catalunya es troba sobre la taula del Departament de Salut, però per ara no es planteja aplicar aquesta mesura. La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar en roda de premsa que aquesta possibilitat d’un confinament domicilari, ja sol·licitada per Astúries, per ara, no es plantejava: “Les mesures vigents són les que considerem addients. Per tant, pas a pas, les mesures necessiten el seu temps per tenir efecte. Sense descartar res, però ara no estem en la posició d’Astúries”.

Fa uns dies, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va assegurar que si els contagis a Catalunya no s’aturen i la corba de la covid-19 segueix creixent, es plantegen sol·licitar a La Moncloa un confinament domiciliari, ja que la Generalitat no té competències per decretar-lo, tot i l’estat d’alarma. Tot i així, el secretari de Salut va afirmar que aquesta seria sempre l’última opció i matisa que en cas de sol·licitar-lo no seria, “necessàriament”, un confinament com el del mes de març, però no va aclarir quines serien aquestes diferències.

Confinament perimetral i municipal a Catalunya, fins el 23 de novembre

Salut i Interior han acordat allargar el confinament a Catalunya, tant el perimetral entre setmana com el municipal de cap de setmana, 10 dies més, fins el 23 de novembre per tal que les mesures i restriccions d’aquests dies puguin fer efecte i rebaixar el nombre de contagis. A partir d’aquesta data, la Generalitat preveu començar una segona desescalada amb un pla de reobertura de restaurants, bars, comerços i altres sectors econòmics, així com la cultura.

Confinament comarcal?

Segons les últimes informacions, Salut planteja la possibilitat, en el seu esborrany de fases de la desescalada a Catalunya, passar del confinament municipal del cap de setmana al confinament comarcal de cara al desembre. Així que el confinament domiciliar cada cop s’allunya més de ser una mesura aplicable.

Activar i desactivar mesures i restriccions fins a tenir la vacuna

El secretari de Salut també va explicar que el departament té l’obligació de preparar-se per a una tercera o quarta onada de la covid-19, perquè fins que no existeixi una vacuna o un tractament hi haurà mesures i restriccions en marxa.

Toc de queda a Catalunya, fins el 23 de novembre, com a mínim

El toc de queda a Catalunya ja s’ha prorrogat 15 dies més, fins el 23 de novembre. Ara queda pendent la pròrroga de les mesures fins a finals de novembre. La mesura del toc de queda ha passat a mans de les comunitats autònomes el 9 de novembre, quan Moncloa ha traspassat la capacitat de decisió sobre aquest tema.