Les cavalcades de reis no es podran fer en el format habitual. Tot i que el govern va assegurar que els seguicis reials es faran, Protecció Civil alerta que hauran de ser diferents. “El format clàssic de cavalcada en aquests moments ens sembla que de cap manera serà viable, però s’està treballant en formats alternatius“, ha afirmat el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado.

Delgado ha explicat que l’organització de les cavalcades “ja és difícil normalment” i ha explicat que aquest any s’hi afegeixen “línies vermelles”, com les aglomeracions, que cal evitar. De moment, però, no ha concretat com seran els seguicis. El que sí ha assegurat és que “sa majestats vindran i portaran regals, però no ho podran fer com sempre”.

“Una festa sense caramels”

En la mateixa línia la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha reiterat la mateixa consigna: “Cal evitar les aglomeracions”. Per això, ja ha avançat que no hi haurà actes en què es pugui acumular molta gent, i que serà una festa sense caramels: “Quan es llencen caramels s’acumulen nens, pares i avis. No es podrà fer”.

En referència també al període nadalenc, Protecció Civil també subratlla que “si es mantenen les restriccions actuals, no podrem mantenir els dinars i sopars” tradicionals. D’aquesta manera, se suma a l’avís que ja ha fet aquest matí la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha instat la ciutadania a fer trobades en grups reduïts.