Els veïns del Born estan farts del soroll i les molèsties que els provoquen les botellades al carrer, especialment des de la fi del toc de queda nocturn. La gresca comença els dimecres a la nit i s’allarga fins a la matinada de diumenge. Un exemple: només aquest dijous la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat 280 persones del passeig del Born.

“Si tingués diners, marxaria del barri”

“Això és un eixam de gent salvatge”, assegura un dels veïns del barri. Assegura que no poden descansar, que la situació els afecta psicològicament, i reclama que “l’autoritat hi posi ordre“. “O han de sortir els veïns a repartir pals?”, es pregunta. El cansament és unànime. Tant que la Nieves, que viu al carrer de la Vidireria, ho té clar: “Estic farta d’aquest barri, si tingués diners marxaria”. Viu en un entresol i relata que l’olor d’alcohol li arriba fins al balcó. “No es pot viure”, sentencia.

Per aturar les botellades i les aglomeracions al carrer, l’alcaldessa, Ada Colau, aposta per la reobertura de l’oci nocturn “al més aviat possible”. Ha assegurat que el fet que no hi hagi oci nocturn fa que la gent quedi per trobar-se, i beure, al carrer.

Nois sense mascareta bevent al passeig del Born

El problema, però, no només és el soroll. Alguns veïns, com l’Albert Molins, asseguren que hi han moltes baralles al carrer i que també es tornen a veure robatoris. “La sensació d’inseguretat ha tornat al barri”, explica.