Des que es va acabar el toc de queda i s’han relaxat restriccions, les botellades a la platges de Barcelona són habituals, una situació que està esgotant els veïns de la Barceloneta, que demanen solucions urgents contra l’incivisme i el soroll. Sobretot els preocupa el que pugui passar durant la revetlla de Sant Joan amb les platges obertes. Aquest dimarts han tornat a reiterar la petició per tancar el litoral i afirmen que ells ja fa “dos mesos que estem de revetlla”.

Tot i que l’Ajuntament ha anunciat aquest dimarts que no es podrà creuar el barri per arribar fins a la sorra, creuen que això no serà suficient. Des de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Carmen Piera reclama, una vegada més, que s’hi tanqui l’accés, una petició a la qual també se suma Òscar Domènec, portaveu de La Barceloneta Diu Prou. Afirmen que estan esgotats de la situació i que “tenen dret al descans”. Piera no entén com es durà a terme la mesura: “Els portaran des del metro o bus justament a l’entrada?”, es pregunta, i afegeix que “no creiem que sigui suficient”.

L’Ajuntament diu que “no permetrà el descontrol”

Després de les queixes reiterades de les entitats veïnals, aquest dimarts el govern municipal ha afirmat que “no permetrà el descontrol” durant la revetlla. L’alcaldessa, Ada Colau, no ha descartat, de fet, estudiar mesures més enllà de Sant Joan si és necessari. Els veïns, de moment, creuen que amb el que s’han anunciat no n’hi haurà prou per revertir la situació.