L’Ajuntament de Barcelona limitarà l’accés a la platja de la Barceloneta durant la revetlla de Sant Joan únicament als dos extrems de la sorra, per l’Hospital del Mar i els clubs de natació. L’objectiu és evitar que es creui el barri per entrar i sortir de la platja i reduir les molèsties als veïns. A més, la Guàrdia Urbana també vigilarà els carrers interiors per controlar que es respecta el descans dels veïns.

Pel que fa a la resta de les platges de Barcelona, es prohibirà l’estacionament de vehicles a tota la franja litoral. L’Ajuntament ha anunciat una “forta presència policial” a les platges. En total, 150 agents de la Guàrdia Urbana vetllaran pel bon funcionament de la revetlla a peu de sorra durant la nit.

Els agents controlaran els accessos i que no s’hi entri amb begudes alcohòliques, ni equips de música ni tendes de campanya. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, recorda que encara estem en pandèmia i apel·la a una revetlla de Sant Joan “cívica i familiar”.

Ada Colau: “No permetrem el descontrol a les platges”

L’Ajuntament ha dissenyat el dispositiu especial per accedir a la platja de la Barceloneta després de les queixes dels veïns per les botellades dels últims dies. Ha estat la mateixa alcaldessa, Ada Colau, qui ho ha anunciat per sorpresa durant la roda de premsa de presentació del dispositiu. En aquest sentit, ha estat clara: “No permetrem el descontrol a les platges” Colau entén les ganes de celebrar de la ciutadania després d’un any i mig de pandèmia, però demana respectar el descans dels veïns. Assegura que si no es corregeix el mal ús de les platges s’estudiaran “mesures” després de Sant Joan. “No permetrem que les platges de Barcelona s’associïn al descontrol”, ha sentenciat.

També Batlle ha apuntat que el dispositiu de la Barceloneta pot servir per veure com es poden regular els fluxos a la platja durant la resta del’estiu.

La de Barcelona serà una de les poques ciutats metropolitanes que mantindran les platges obertes durant la nit, juntament amb Badalona i Sant Adrià de Besòs