Missatge contundent de l’alcaldessa, Ada Colau: “Una cosa és celebrar la revetlla i l’altra és el descontrol. No ho permetrem”. L’alcaldessa ha recordat que Barcelona ha optat per mantenir les platges obertes perquè es considera que, en una ciutat tan densa com aquesta, el litoral és un espai airejat i segur, però alerta que hi haurà un control intens, amb presència de la Guàrdia Urbana per evitar el consum d’alcohol o els equips de música, entre d’altres.

Missatge de fermesa més enllà de Sant Joan

Colau ha admès que els darrers dies està havent-hi un ús molt intensiu de les platges, que està causant moltes molèsties als veïns de la Barceloneta. De fet, aquest dimarts el veïnat se’n van queixar al Consell de Barri. I per això ha demanat específicament que es reforcin els efectius de la Guàrdia Urbana i de serveis municipals per evitar actes incívics. Ha alertat, també, que més enllà de la revetlla, el descontrol s’ha d’acabar.

També un missatge de fermesa. Més enllà de la revetlla de Sant Joan, nosaltres, si no es corregeixen els mals usos de la platja, evidentment, haurem d’estudiar mesures per evitar aquest descontrol, perquè en cap cas no permetrem que les platges de Barcelona s’associïn al descontrol
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Accessos pels extrems de la platja de la Barceloneta

Un dels canvis que hauria d’ajudar a evitar molèsties als veïns de la Barceloneta és que l’accés, i sobretot la sortida, a aquesta platja només estarà permès pels extrems de la platja, de manera que els qui hi entrin i en surtin “no hagin de travessar el barri”. 

Es pot gaudir de les platges, però que es pensi que quan es va pel carrer no s’ha de fer soroll, perquè hi ha gent que necessita dormir, que té criatures, persones malaltes… Respectem el descans des veïns
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona