Un altre incendi ha tornat a cremar a la serra de Collserola aquest 24 de juny, dia de Sant Joan. El foc s’ha declarat sobre les 20 h a la zona de Roquetes, i set dotacions dels bombers hi han treballat per apagar-lo. Poc després de les 21 h s’ha donat per extingit. Segons els Bombers de Barcelona, el foc ha cremat uns 920 m2 de matoll i no hi ha hagut cap persona afectada. De moment se’n desconeix l’origen.

Durant la revetlla de Sant Joan, ja hi va haver dos petits incendis a Collserola, un dels quals a la mateixa zona d’aquest focus nou.

Accessos bloquejats per la Guàrdia Urbana

Després de declarar-se el foc i per garantir les tasques d’extinció, la Guàrdia Urbana ha bloquejat els accessos per impedir que les persones s’hi acostessin.

El 112 ha informat en un tuit que ha rebut gairebé 70 trucades que alertaven del foc.

15 hectàrees cremades només a la primavera

Aquest petit incendi arriba després d’una primavera en què cinc focs han cremat més de 15 hectàrees de massa forestal. L’últim, el del 8 de juny, va ser el més gran de la temporada, amb 12 hectàrees calcinades. Les flames van originar-se a la carretera Alta de les Roquetes, a tocar d’alguns habitatges de Canyelles. En aquest cas, els Mossos d’Esquadra van apuntar que podria tractar-se d’un incendi intencionat. Per aquesta raó, l’AV Canyelles va reclamar més vigilància davant la por que es produeixin més fets similars.

En el mateix punt va iniciar-se l’incendi del 26 de maig, que va cremar unes dues hectàrees de vegetació. Dues setmanes abans, el 9 de maig, un altre foc va afectar una extensió de 3.000  m2. En aquest cas, també va iniciar-se ben a prop de les residències dels veïns de Canyelles.

Amb aquests i altres incendis més petits ja s’ha superat la superfície cremada a la muntanya de Collserola de tot l’any 2020, quan hi va haver 26 focs al parc natural. A més, encara a l’equador del 2021, ja s’està a prop de superar la mitjana d’hectàrees (19,3) que cremen anualment a Collserola a causa d’incendis

imatge: Toni Femenia