Amb l’estiu a tocar i la flexibilització de les mesures anticovid, l’Ajuntament de Barcelona preveu un augment de visitants els propers mesos i ha anunciat que incrementarà el control dels vehicles de mobilitat personal d’ús comercial (VMP), en especial els bicitaxis. Sobretot, puntualitzen, en aquelles zones on poden distorsionar la vida dels veïns. La voluntat del consistori és que circulin “d’una forma endreçada i regulada, complint la normativa i posant tots els esforços per protegir les zones on es produeix una saturació més alta d’aquests vehicles”.

De fet, fins el mes de maig la Guàrdia Urbana ja ha interposat un total de 588 denúncies a VMP i cicles de més de dues rodes destinats a activitat econòmica per qüestions relacionades amb l’estacionament (253) i per no complir amb els permisos (326).

No és un model de transport urbà de passatgers que defensem, perquè no encaixa tampoc amb el model turístic que volem per a la nostra ciutat
Albert Batlle, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat

Treballen per acabar de definir-ne la regularització

L’Ajuntament de Barcelona ja va regular la circulació de bicitaxis a través de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles que marca que aquest tipus de vehicles han d’estar registrats, disposar de l’assegurança corresponent i circular pels espais que els corresponen. De la mateixa manera, també treballen conjuntament amb la Dirección General de Tráfico (DGT) per tal que tots els bicitaxis que circulin per la ciutat ho facin en condicions òptimes de seguretat.

Pel que fa a la Generalitat, el que es demanarà és que es reguli el sector com a activitat econòmica perquè existeixi un marc legal.

Restriccions a Ciutat Vella: dues úniques rutes

Per a l’estiu, s’ha elaborat un decret que en limita les zones de pas pels carrers de Ciutat Vella. Només poden desplaçar-se per dues rutes determinades que els permeten vorejar el districte sense entrar-hi:

  • Eix nord-sud: plaça del Portal de la Pau – passeig de Colom – passeig d’Isabel II – avinguda del Marquès de l’Argentera – passeig de Circumval·lació.
  • Eix est-oest: passeig de Picasso – passeig de Lluís Companys – passeig de Pujades – avinguda Meridiana.