La renúncia de la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha suscitat que tot el bloc directiu de l’Escola Superior d’Art Dramàtic també hagi presentat la dimissió. En un comunicat, l’equip directiu explica que se “senten totalment identificats amb el projecte de Puyo, un projecte en què seguim creient però que, malauradament, s’ha vist interromput”. També han descrit aquest gest com un “acte de reparació” cap a l’alumnat que ha patit abusos dins del centre.

Els alumnes i exalumnes havien demanat a principis de setmana la dimissió de Magda Puyo.

Un secret de domini públic

La polèmica a l’Institut del Teatre va esclatar el cap de setmana passat després de la denúncia de diversos estudiants en el diari ‘Ara’. Els alumnes expliquen que en els últims 30 anys hi ha hagut diversos professors que han abusat del seu poder amb comentaris humiliants i de caràcter sexual. Fins i tot, assetjaments i abusos sexuals. La denúncia afecta una dotzena de professors però apunten sobretot al director teatral Joan Ollé. Precisament, la direcció de l’Institut del Teatre va decidir apartar-lo temporalment com a professor.

Per la seva banda, Ollé reivindica el dret a la presumpció d’innocència.

Les protestes no cessen

Els estudiants de l’Institut del Teatre mantenen la vaga per al proper dilluns, 1 de març, tot i la dimissió de la direcció. Exigeixen canvis reals i efectius al centre, mentre la direcció es compromet a revisar i millorar el protocol per a la prevenció contra els abusos.

Set alumnes han formalitzat la denúncia

Un total de set alumnes ja han presentat davant l’Institut del Teatre la primera denúncia formal contra el director teatral i ja exprofessor del centre Joan Ollé, en el marc del protocol contra l’assetjament creat el 2018 per la institució. La direcció ha citat els alumnes a una reunió dimarts que ve.

La Diputació de Barcelona es presentarà com a acusació particular si es judicialitzen els casos de presumpte assetjament a l’Institut del Teatre.

Clara Segura assenyala les anteriors direccions

L’actriu Clara Segura s’ha referit als presumptes casos d’assetjament sexual i abús de poder. En diverses piulades a Twitter, ha dit que li agradaria que les anteriors direccions de l’Institut del Teatre dels darrers 30 anys també “haguessin entomat un mea culpa perquè això ja passava”. Segura, que és llicenciada en Art Dramàtic a l’IT, ha assenyalat que “tothom ho acceptava” i que no s’exigien responsabilitats.