assemblea estudiants Institut Teatre

L’assemblea d’estudiants de l’Institut del Teatre ha decidit mantenir la vaga per al proper dilluns 1 de març. Els estudiants s’han trobat aquest divendres al matí a les portes del centre després de conèixer la notícia de la dimissió de la directora Marga Puyo. Hores més tard, també ha dimitit tota la cúpula de la direcció d’art dramàtic de l’institut. Tot i això, però, els alumnes han decidit mantenir l’aturada que havien convocat. Creuen que amb una dimissió no n’hi ha prou, i exigeixen un compromís “ferm” d’institucions i empreses del sector de les arts escèniques per fer una revisió integral de les seves estructures de poder.

En un manifest també recullen que volen garanties de “canvis reals, directes i efectius” que proporcionin espais segurs de denúncia i de cura de les víctimes. En el text assenyalen que gràcies “a la força de totes” estan “assenyalant els porcs” que hi ha a la institució, i posant un mirall davant dels equips directius i docents a qui acusen de ser “còmplices” del seu patiment amb el seu silenci.

El cas sobre els possibles casos d’assetjament sexual i abús de poder a estudiants del centre es va destapar diumenge passat, amb la denúncia d’una vintena de persones. Actualment set alumnes han presentat una denúncia formal contra el director teatral Joan Ollé, apartat recentment de la docència.

La direcció es compromet a millorar el protocol

La Direcció General de l’Institut i la de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) s’han compromès a crear un espai d’atenció psicològica integral i individualitzat. També a impulsar la formació en assetjament sexual al professorat i l’alumnat, a crear un grup de treball amb alumnes i professors per definir el full de ruta a seguir i incorporar millores en el protocol per la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual al centre.