protesta a la Diputació de Barcelona

(ACN) La Diputació de Barcelona ha anunciat en el ple d’aquest dijous presentar-se com a acusació particular en cas que les denúncies d’assetjament i abús de poder d’un grup d’alumnes de l’Institut del Teatre acabin als jutjats. L’anunci arriba justament quan els alumnes de l’Institut del Teatre i el col·lectiu Abús Art s’han manifestat davant la seu, a la rambla de Catalunya, per exigir respostes i responsabilitats a la Diputació com a administració responsable de l’Institut del Teatre.

A través d’un comunicat, el ple també ha expressat el seu suport a totes les decisions que es prenguin per investigar i resoldre els casos denunciats i demana als òrgans de direcció de l’institut “reforçar els mecanismes necessaris perquè no es tornin a repetir mai més”.

Rebuig “enèrgic” dels presumptes casos d’assetjament

La corporació també ha fet públic el seu rebuig “enèrgic” davant dels presumptes casos d’assetjament sexual i abús de poder al centre acadèmic. En aquest sentit, també condemna l’actitud “sens dubte minoritària del personal docent que hagi pogut incórrer en aquests comportaments, absolutament intolerables, que atempten contra els drets fonamentals de les persones”. Per això, el text conclou que s’han de prevenir i eliminar contundentment.