L’alumnat de l’Institut del Teatre carrega contra la direcció actual, a la qual acusa de ser “còmplice de tot el que ha passat amb Joan Ollé” i explica que “hi ha molts més noms de professors actius al centre que encara no han sortit“. La portaveu del col·lectiu ha assegurat que estan disposades a fer-los públics.

Denúncia formal de set estudiants per abusos

Aquestes declaracions s’han fet en la tercera jornada de protestes al centre, i el mateix dia que s’ha sabut que la direcció ha rebut la primera denúncia formal per abusos presentada per un grup de set estudiants.

Els alumnes anuncien mobilitzacions i amplien la crida a denunciar abusos a altres escoles d’art dramàtic perquè asseguren que “és una cosa que passa, està normalitzada i ja és hora d’anar pel bon camí”.

“Hem de treballar perquè les denúncies vegin a la llum. És un acte de valentia”
portaveu dels estudiants de l’Institut del Teatre

Diuen que no coneixien el protocol d’abusos

Els estudiants de la institució lamenten que les disculpes per part de la direcció del centre es limitin a un tuit i un comunicat i demanen “una assumpció real de responsabilitats” no només de la direcció actual sinó també de les anteriors. Reclamen també als professors de l’escola “que es pronunciïn públicament” contra els abusos, “que donin explicacions i demanin disculpes públicament”.

L’alumnat reunit aquest dimecres en assemblea ha explicat que no coneixien el protocol de prevenció d’abusos vigent a l’Institut des del 2018. I expliquen que no es va fer formació per saber com aplicar-lo.

Els estudiants de l’Institut del Teatre decideixen en assemblea futures mobilitzacions per denunciar els casos d’assetjament al centre

La directora diu que no dimitirà

Vist l’enduriment de les crítiques, la directora de la institució, Magda Puyo, ja ha avançat que no pensa dimitir arran de la polèmica generada. Respecte al protocol, ha assegurat que és “magnífic” i que, en tot cas, n’ha fallat l’aplicació. En una entrevista a Tv3, Puyo, ha assenyalat que potser alguns docents coneixien el presumpte comportament de professors com Joan Ollé.

Els suposats abusos de poder i sexuals al centre van veure la llum ara fa uns dies, quan diverses estudiants van denunciar assetjament al llarg dels anys per part de Joan Ollé i altres professors del centre. Poques hores després, el centre va apartar Ollé de la docència.