Concentració d'alumnes de l'Institut del Teatre

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per investigar els presumptes assetjaments sexuals a l’Institut del Teatre. Des de la institució s’ha demanat informació a les diverses administracions implicades per poder esclarir els fets. El Síndic també vol saber si s’han rebut denúncies formals, i si s’han dut a terme actuacions per donar-hi resposta i el seu resultat.

Diversos testimonis d’alumnes de l’Institut del Teatre denuncien des de fa uns dies situacions d’assetjament sexual, maltractament psicològic i abús de poder per part de docents; situacions que, d’acord amb el seu relat, s’han mantingut durant anys en aquest centre. La direcció del centre va rebre aquest dimecres la primera denúncia formal per abusos presentada per un grup de set estudiants.

En aquest context, el Síndic ha decidit obrir una actuació d’ofici i ha demanat informació a la Diputació de Barcelona, com a administració titular del centre educatiu, i al Consorci d’Educació de Barcelona. Vol conèixer quines mesures de prevenció i detecció de l’abús sexual té implementades l’Institut del Teatre i si té un protocol per a la prevenció, detecció, atenció i reparació de les situacions d’assetjament sexual o per raó de sexe.

Precisament aquest matí, un centenar d’estudiants de l’Institut del Teatre, amb el suport d’estudiants d’altres escoles d’art dramàtic, s’han manifestat davant de la Diputació de Barcelona per reclamar canvis al centre i que s’exigeixin responsabilitats pels casos denunciats.