magda puyo en imatge d'arxiu durant una entrevista

Magda Puyo, la directora general de l’Institut del Teatre, ha anunciat aquest divendres que dimiteix. Arran dels presumptes abusos sexuals i de poder que alumnes del centre han denunciat per part d’alguns professors, Puyo s’ha carregat “la responsabilitat de no haver sabut trobar les eines per deslliurar l’Institut de comportaments abusius”. “Per aquest motiu, per responsabilitat i per dignitat, he presentat la meva dimissió“, conclou en un comunicat.

Solidaritat amb les víctimes

En el mateix comunicat oficial, l’exdirectora ha brindat tot el seu suport i solidaritat a les víctimes, amb qui s’ha volgut disculpar per “si s’han sentit oblidades per nosaltres”.

Puyo s’ha acomiadat explicant que ha “gaudit durant molt de temps del reconeixement d’alumnat, professorat i treballadors de l’Institut”, i ha subratllat que és aquest reconeixement el que “l’ha encoratjat sempre a seguir endavant”.

La Diputació accepta la dimissió

La Diputació de Barcelona ha acceptat la dimissió de Puyo com a directora del centre. La presidenta de l’entitat, Núria Marín, ha refermat la voluntat que encara manté la Diputació d'”esclarir els fets i depurar les responsabilitats que calgui”.

A més, en el mateix comunicat la directora subratlla que, en cas que s’obri una via judicial, la Diputació es presentarà com a acusació particular. Per acabar, conclou que “cal reforçar els mecanismes necessaris perquè fets com aquests no es tornin a repetir més”.

Dimissió en bloc de la direcció d’ESAD

La renúncia de la directora general ha suscitat que tot el bloc directiu de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, inclòs dins l’Institut del Teatre, també hagi presentat la dimissió. En un comunicat, l’equip directiu explica que es “senten totalment identificats amb el projecte de Magda Puyo, un projecte en què seguim creient però que, malauradament, s’ha vist interromput”. També han descrit aquest gest com un “acte de reparació” cap a l’alumnat que ha patit abusos dins del centre.