El sindicat d’infermeria SATSE considera que les mesures que s’apliquen als centres escolars per evitar la transmissió del coronavirus són “insuficients”. L’organització reivindica la incorporació d’infermeres a les aules i critica que no de les inclogui en l’actualització del protocol de mesures de prevenció i higiene en l’entorn educatiu del Ministeri de Sanitat.

4.000 brots escolars

Segons el comunicat emès aquest divendres pel sindicat d’infermeria, des de l’inici del curs, les escoles han registrat més de 4.000 brots i 24.378 casos a tot l’estat. SATSE, però, apunta que molts d’aquests positius es podrien haver evitat amb la contractació d’una infermera escolar que s’encarregués de la detecció precoç dels contagis i el seguiment dels contactes, una tasca que actualment recau sobre el professorat.

L’exemple andalús

Per evitar els brots i que la comunitat educativa hagi de fer una tasca “per a la qual no disposen dels coneixements necessaris”, SATSE Catalunya demana a les administracions seguir l’exemple andalús. Segons el sindicat, aquesta comunitat autònoma compta amb personal d’infermeria a les escoles i això -asseguren- ha afavorit que el 97,2 % dels centres estiguin lliures de coronavirus.