Un centenar d’alumnes i exalumnes de l’Institut del Teatre s’han concentrat aquest dilluns al matí a les portes del centre per exigir la dimissió de la direcció pels casos de presumpte assetjament. També demanen l’expulsió immediata del director Joan Ollé, un dels professors més assenyalats, i que hi hagi suport psicològic a les persones agredides. Una estona després de la mobilització s’ha fet pública la decisió del centre d’apartar Ollé de la docència.

30 anys d’abusos de poder

El cas l’ha destapat el diari ‘Ara’ en un ampli dossier en què recull testimonis d’una vintena d’alumnes de l’institut. Aquests relaten que en els últims 30 anys una sèrie de professors “han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i, en algun cas, abusant-ne sexualment amb tocaments”. El diari també relata casos de “maltractament psicològic reiterat i estructural” i d’una situació “sense fets aïllats” que afecta una dotzena de professors. La investigació del diari assenyala especialment el director Joan Ollé.

Indignació per la reacció de la direcció

Algunes alumnes del col·lectiu convocant Safareig dels Dilluns s’han mostrat indignades i decebudes davant la primera reacció de la direcció, i esperen un canvi de posicionament. Exigeixen a la direcció de l’institut que demani disculpes i que repari el dany causat a les víctimes.

La Junta de Govern extraordinària del centre s’ha reunit a primera hora del matí i al migdia s’ha sabut que han decidit apartar Joan Ollé de la docència. Diumenge, quan s’han sabut els fets, l’Institut del Teatre va fer públic un comunicat a través de Twitter en què assegura que sent “la més absoluta repulsa cap als casos de presumpte assetjament sexual i abús de poder a alumnes per part d’alguns docents del centre”. També afirmava la voluntat del centre per aclarir els fets amb celeritat i contundència i analitzar la continuïtat de Joan Ollé com a docent”.

Cartells demanant la dimissió de Joan Oller i contra la direcció de l’Institut del Teatre