L’Institut del Teatre ha decidit apartar temporalment el director teatral Joan Ollé com a professor després de les denúncies fetes públiques pel diari ‘Ara’ de presumpte assetjament sexual i abús de poder. Així ho ha aprovat la Junta de Govern extraordinària de l’entitat, reunida aquest dilluns al matí, que també ha anunciat que obrirà una investigació.

Qui s’hi ha referit ha estat la directora de la institució, Magda Puyo. “He hagut de decidir que el Joan Oller estigui apartat de les classes mentre es fa aquesta investigació”, ha dit. Ha reconegut que “no s’ha fet bé” la gestió d’aquests casos. Reconeixen que l’any 2016 van rebre una queixa escrita que no va arribar al “resultat desitjat”. Per tot plegat assegura que sent frustració però té esperança i “força per fer-ho millor“.

Demanen la dimissió de la direcció

Mentrestant, alumnes i exalumnes de l’Institut també han exigit en un acte de protesta la dimissió de la direcció, encapçalada per Magda Puyo. El diari ‘Ara’ va treure a la llum aquest diumenge el testimoni d’una vintena d’alumnes que apunten que en els últims 30 anys hi ha hagut una sèrie de professors amb aquestes conductes, entre els quals també hi ha Jorge Vera i Berty Tovías.

Segons el rotatiu, els professors “han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i en algun cas abusant-ne sexualment amb tocaments”. Les víctimes també parlen de “maltractament psicològic reiterat i estructural” i d’una situació sense “fets aïllats” que afectaria una dotzena de professors però, sobretot, Joan Ollé.