L’empresa automobilística Seat ha arribat a un acord amb la Generalitat per convertir un dels seus centres de Martorell en punt de vacunació per als veïns del Baix Llobregat. Segons ha informat el president de la companyia, Wayne Griffiths, serà el personal sanitari de l’empresa l’encarregat de subministrar les dosis seguint el calendari establert per les autoritats. A banda d’aquest espai, també han habilitat un tràiler perquè es pugui utilitzar com unitat mòbil i així es pugui apropar el vaccí “on faci més falta”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ho ha celebrat recordant que la vacunació, com a eina de prevenció, és l’estratègia prioritària. Per això, segons ha dit, aquest acord “és una prioritat de país que requereix la implicació de tothom“. En aquesta línia, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que ara el fonamental és “poder disposar del major nombre de vacunes possible“. Per això, tots dos han demanat que les autoritats responsables, tant estatals com de la Unió Europea, continuïn treballant perquè es pugui “desplegar aquesta estratègia de vacunació massiva” i els terminis “no es dilatin, sinó més aviat el contrari”.

La directora de Salut, Seguretat i Emergències de l’empresa, Patricia Such, ha volgut insistir que aquest servei anirà més enllà de la pròpia empresa. És a dir, no serà un punt de vacunació només per als treballadors de Seat, i s’obrirà també a tota la població. “Des de Seat i Copra volem posar tota la nostra experiència i els nostres recursos sanitaris i de transport a disposició de la Generalitat, quan ho considerin oportú”, ha subratllat Such.