calendari vaga ensenyament maig juny

El final del trimestre del curs 2021-22 estarà marcat per les diverses vagues a l’ensenyament convocades pels sindicats d’educació. Hi ha diverses convocatòries previstes per al maig i el juny, amb la possibilitat que l’any escolar finalitzi amb una vaga indefinida contra la gestió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Amb aquestes aturades i la manifestació del 14 de maig a Barcelona (de la qual s’han desmarcat UGT i USOC), els sindicats volen fer públic el seu rebuig a les decisions preses per la conselleria.

A continuació, et detallem el calendari dels dies de vaga a l’ensenyament el maig i el juny del 2022, amb la vaga indefinida per finalitzar el curs sobre la taula.

Primer dia de vaga, el 17 de maig

El dimarts, 17 de maig s’ha inaugurat el període de vagues a l’ensenyament de cara a aquest tercer trimestre escolar. En aquest cas, l’aturada ha estat parcial: de 8 a 10 h. Tan bon punt ha arribat l’hora de finalització de la vaga, les escoles i instituts de Catalunya han funcionat amb normalitat.

Amb motiu de la vaga del 17 de maig a l’educació, els sindicats han fet talls de trànsit a la Gran Via i les rondes de Barcelona.

Segon dia de vaga, el 25 de maig

Vuit dies més tard arriba la segona jornada de vaga de professors als centres educatius. És aquest dimecres, 25 de maig, dia en què hi ha previst una vaga total, és a dir, una aturada durant totes les hores lectives. En aquest cas, el Departament d’Educació ha decretat uns serveis mínims per a tota la jornada. També hi ha prevista una manifestació unitària a Barcelona.

Tercer dia de vaga, el 2 de juny

La següent vaga a l’ensenyament arribarà el dijous, 2 de juny, vuit dies després de la segona convocatòria. Els sindicats d’educació han optat per repetir la fórmula del primer dia, és a dir, el de l’aturada parcial, entre les 8 i les 10 h.

Quart dia de vaga, el 9 de juny

Per finalitzar el període de vagues convocades fins ara, el dijous, 8 de juny hi ha prevista una altra vaga escolar total.

Hi haurà vaga indefinida?

És una de les incògnites que encara està pendent de resoldre’s. Els sindicats educatius no descarten una vaga indefinida a l’ensenyament per acomiadar el curs 2021-22. “És una cosa que tenim sobre la taula“, va assegurar l’USTEC-STEs. De fet, no descarta la possibilitat de convocar una nova vaga al setembre.

Entre els motius de la protesta dels sindicats hi ha les retallades, el català a l’escola, l’interinatge, l’avançament del calendari escolar 2022-23 i el nou currículum.