Diversos piquets de docents han tallat el trànsit a la Gran Via aquest dijous durant la jornada parcial de vaga a l’ensenyament. Sobre les 8 h, algunes persones han dificultat l’accés dels vehicles que entren a la ciutat a l’altura de les Glòries a tocar del carrer de Padilla. Això ha impedit la circulació durant una estona, coincidint en hora punta, i s’han viscut moments de tensió entre manifestants i conductors.

Durant la protesta s’han pogut sentir proclames de demanda de dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, així com reivindicacions com “els diners públics, a l’escola pública”.

A més d’aquest punt, també s’han programat talls a la Gran Via a l’altura de Can Batlló. La vaga d’aquest dijous és parcial i es concentra entre les 8 i les 10 h.

Precisament, aquest dimecres va tornar la Mesa de Negociació entre els sindicats i el Departament d’Educació per acostar posicions i desencallar la situació.

Les demandes dels sindicats són la reversió de les retallades, el català a l’escola, l’interinatge, el calendari 2022-23 i el currículum. La següent jornada de vaga està convocada per al 9 de juny i està prevista per a tot el dia.