Capçalera de la manifestació per la vaga d'ensenyament

Els sindicats d’educació han sortit al carrer en una manifestació a Barcelona amb motiu de la vaga de mestres i professors del 9 de juny. Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat des de la plaça de la Universitat fins a Sant Jaume, on han fet sentir la seva veu davant la Generalitat. Després de diverses convocatòries de vaga des del mes de març, el seguiment ha anat a la baixa.

L’ensenyament s’ha tornat a aturar aquest dijous per exigir la dimissió del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. També reclamen que es reverteixin les retallades dels darrers anys, un percentatge menor d’interins i fer marxa enrere amb l’avançament del calendari escolar 2022-23 i el nou currículum escolar.

mani educacio sant jaume

“El curs que ve no començarà amb normalitat”

A l’inici de la mobilització, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha advertit que el curs que ve “no començarà amb normalitat”. La portaveu ha explicat que aquest dimecres semblava que podria haver un acostament de posicions, però, en canvi, assegura que van rebre una “segona proposta que és pitjor”. Per això, la reunió va acabar sense acord i van decidir mantenir la vaga d’aquest dijous.

El curs 2021-22 ha estat un dels més actius pel que fa a les mobilitzacions de la comunitat educativa. Els sindicats han convocat diverses jornades de vaga en contra de Gonzàlez-Cambray amb manifestacions unitàries dels sindicats i talls de trànsit en hora punta en punts com la ronda del Litoral o el túnel de les Glòries. L’última manifestació unitària va ser el 25 de maig.

5 dies de vaga el març del 2022

Durant el maig i el juny s’han fet quatre jornades de vaga, una segona tongada de mobilitzacions després dels cinc dies d’aturades del març. Va ser aleshores quan van haver-hi les manifestacions més multitudinàries, amb milers de professors als carrers de Barcelona. Se’n van aplegar fins a 22.000, segons la Guàrdia Urbana.