serveis mínims vaga ensenyament setembre

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) els serveis mínims que ha previst per a la vaga d’ensenyament de quatre dies el maig i juny del 2022. Ja va haver-hi la primera aturada parcial el 17 de maig i una de total el 25 de maig. Després, va arribar una altra protesta el 2 de juny i ara és el torn de la vaga del 9 de juny, la qual afecta tot el personal docent i de serveis.

A continuació et detallem els serveis mínims previstos per al 9 de juny del 2022, amb motiu de la vaga escolar.

Una persona de l’equip directiu per la vaga de professors

Els serveis mínims preveuen una persona de l’equip directiu per cada centre. D’acord amb el text del Departament de Treball, caldrà que aquesta persona sigui una persona de la direcció, de la coordinació pedagògica, la cap d’estudis o la secretària. En el cas de les llars d’infants, s’especifica que haurà de ser-hi presencialment un membre del claustre.

Percentatges de docents durant la vaga escolar

A banda, caldrà un docent per cada tres aules a l’ensenyament infantil, primària i secundària (de 3 a 16 anys). Per tant, en aquest cas els serveis mínims seran del 33 %.

Pel que fa a l’educació especial, s’haurà de garantir el 50 % de les plantilles dels centres, igual que a les llars d’infants. En el cas del complex educatiu de Tarragona, Treball ordena el 50 % del personal de menjador i cuina, i una persona de manteniment per torn i manteniment del servei habitual en infermeria i vigilància.

D’acord amb el text del DOGC, “la direcció dels centres s’ha d’assegurar que les persones designades per fer els serveis mínims rebin una comunicació formal i efectiva de la designació“.