aula buida vaga ensenyament

La vaga del 9 de juny a l’ensenyament es manté després que l’última reunió entre els sindicats i el Departament d’Educació, aquest dimecres a la tarda, hagi acabat sense acord. Segons el sindicat USTEC, no hi ha hagut cap novetat respecte a la darrera proposta del departament. Aquest dijous és l’últim dia d’aturades previst contra la gestió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray i es manté tot i que en les últimes convocatòries el seguiment ha estat molt menor i les mobilitzacions també han perdut participació.

La d’aquest dimecres tampoc no ha estat la primera reunió de mediació. Després de diverses reunions del comitè de vaga amb responsables del Departament d’Educació i la mediació del Departament de Treball, no s’ha aconseguit acostar posicions.

Un curs marcat per les vagues docents

Les mobilitzacions dels sindicats no s’han aturat des de la primavera, quan el malestar dels docents es va fer evident amb l’anunci de l’avançament del curs escolar i l’aplicació del nou currículum, uns extres que van sumar-se a la sobrecàrrega provocada per la gestió de la covid. Des de llavors, el malestar dels docents ha anat en augment, tal com va visibilitzar-se amb les cinc vagues del març, amb mobilitzacions multitudinàries per demanar més recursos per a l’educació pública i per recuperar les condicions laborals i salarials del professorat.

Des de Setmana Santa, les negociacions amb Educació estan en punt mort, amb acusacions mútues de falta de diàleg. En els últims mesos, les queixes dels professors s’han focalitzat en la gestió del conseller d’Educació, de qui demanen la destitució. Argumenten que Josep Gonzàlez-Cambray ha tingut un tarannà “autoritari i poc dialogant” en els temes clau del curs, com el nou currículum escolar.