Diversos piquets de docents ha començat la primera jornada de la vaga del 17 de maig a l’ensenyament tallant el trànsit en vies clau per a la mobilitat de la ciutat. A primera hora d’aquest dimarts, diverses manifestacions a Barcelona han impedit la circulació de vehicles a la Gran Via i també a la ronda del Litoral i a la ronda de Dalt.

En el cas de la Gran Via, la Guàrdia Urbana ha hagut de desviar els cotxes perquè la manifestació ha afectat els dos sentits de la marxa. A la ronda de Dalt, el tall s’ha fet en sentit Llobregat a l’altura d’Horta i a la Litoral, a l’altura de Sant Martí. A mig matí, però, els talls han acabat. Aquest 17 de maig és la primera de quatre dies d’aturades de la comunitat educativa.

cues gran via vaga 17 de maig ensenyament
Cua de vehicles a la Gran Via per la manifestació de docents del 17 de maig

Més vagues i manifestacions a Barcelona

La vaga del 17 de maig ha aturat parcialment l’activitat als centres educatius durant dues hores, entre les 8 i les 10 h. Els serveis mínims s’han fixat en el 33 % a infantil, primària i secundària pel que fa als docents. A banda, el Departament de Treball ha anunciat que cal garantir una persona del comitè directiu per cada centre.

Ara bé, hi ha previstes tres jornades més de vaga el maig i el juny i més manifestacions a Barcelona.