La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres a l’Hospitalet de Llobregat un home vinculat amb una cèl·lula terrorista a Itàlia. La detenció s’ha dut a terme arran d’una investigació conjunta amb la policia italiana i en el marc d’una operació a escala internacional, gràcies a la qual s’han detingut de forma simultània 14 persones més a diverses ciutats italianes, acusades per la Polizia di Stato italiana d’associació terrorista internacional. El sospitós ha estat detingut en virtut d’una ordre europea de detenció i entrega en vigor.

L’operació l’han dut a terme agents de la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona, sota la coordinació de la Comissaria General d’Informació.

La investigació, a càrrec de la unitat antiterrorista de la Polizia di Stato, ha pogut demostrar l’existència d’una cèl·lula terrorista autoanomenada Gruppo Gabar, els integrants de la qual “mantenien un estret vincle entre ells orientat a la realització d’activitats terroristes”, ha assenyalat la policia.

Tots ells són presumptes seguidors d’un moviment ideològic qualificat com a terrorista al Pakistan i podrien estar vinculats amb el terrorista de 27 anys que, el 25 de setembre del 2020, va perpetrar un atemptat a París prop de l’antiga seu de la revista satírica ‘Charlie Hebdo’.

L’exhaustiu control sobre persones amb perfil radical i l’anàlisi de la informació facilitada per les autoritats italianes va possibilitar la ràpida localització i posterior detenció d’aquesta persona a l’Hospitalet de Llobregat, segons ha afegit la policia.

El detingut ha passat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 3, en funcions de guàrdia, la titular del qual n’ha decretat l’ingrés a la presó.