Nova manifestació a Barcelona aquest dimecres amb motiu de la vaga d’ensenyament del 25 de maig. 3.000 representants de la comunitat educativa han tornat a ocupar els carrers del centre de Barcelona. Convocada de manera unitària per tots els sindicats -USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària, UGT, CGT i USOC- la marxa ha sortit dels Jardinets de Gràcia i s’ha dirigit a la via Augusta, davant la seu del Departament d’Educació, blindada pels Mossos d’Esquadra. La protesta ha tingut un seguiment menor que les anteriors manifestacions del passat mes de març, en què 22.000 persones van protestar contra la gestió del conseller Cambray.

El d’aquest dimecres és el setè dia de vaga convocat unitàriament per tots els sindicats. Els sindicats critiquen que hores d’ara Educació no ha convocat la mesa de negociació i li exigeix que ho faci i que enceti una negociació real. Del contrari, han assegurat que no s’aturaran i que les mobilitzacions continuaran al setembre.

Motius de la manifestació de l’ensenyament 

L’avançament de l’inici del curs escolar, que no havia estat prèviament consultat amb la comunitat educativa, va ser el detonant final de les mobilitzacions, però les reivindicacions van molt més enllà. Revertir les retallades, el 25 % de castellà a les aules, el nou currículum i el requeriment del C2 de català han fet encendre encara més els ànims dels sindicats.

Pròximes aturades per la vaga escolar

El proper dia de vaga a l’ensenyament serà el dijous 2 de juny. Serà una aturada parcial, entre les 8 i les 10 h. El quart i, de moment, darrer dia de vaga serà el dijous 9 de juny, en què hi ha prevista una vaga escolar total. Els sindicats educatius no descarten una vaga indefinida per acomiadar el curs 2021-22. Tampoc es descarta la possibilitat de convocar una nova vaga al setembre.