segona dosi astrazeneca

En aquesta pàgina hem seguit en directe l’última hora sobre el coronavirus a Catalunya i les restriccions. Aquest dilluns, el Departament de Salut ha anunciat que les persones de 60 a 69 anys ja poden demanar cita per rebre la segona dosi d’AstraZeneca. A més, han estat notícia la reducció de la pressió assistencial a les unitats de crítics, que ja fa gairebé una setmana que tenen menys de 200 pacients ingressats, o la petició del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, d’eliminar la mascareta a l’aire lliure.

Últimes notícies del coronavirus del 14 de juny

Casos, PCR, hospitalitzacions i UCI

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, els positius amb una prova superen els 635.233 a Catalunya. Del 7 al 13 de juny es van detectar 2.893 positius amb una prova diagnòstica. Segons l’últim balanç de Salut, hi ha 539 persones ingressades als hospitals. A les UCI hi ha 180 pacients crítics. La setmana passada es van comunicar menys de 20 morts i, des de l’inici de la pandèmia, són 22.228 persones.

BALANÇ D’ESPANYA: 3.741.767 casos confirmats (PCR i TA) i 80.517 morts
BALANÇ DE CATALUNYA: 635.233 casos (PCR i TA) i 22.228 morts

22:11
   

Fins aquí el minut a minut d’aquest dilluns

Aquí finalitza el seguiment minut a minut de l’actualitat informativa sobre el coronavirus a Catalunya. Tornarem demà!. Moltes gràcies per seguir-nos. 

21:53
   

Espanya administra més de 960.000 vacunes durant el cap de setmana

Aquest cap de setmana a Espanya s’han punxat 960.215 vacunes contra la covid. Des de l’inici de la campanya, s’han administrat 33,2 milions de dosis. Actualment el país compta amb 21,4 milions de persones amb una dosi i 12,8 amb la pauta completa. Recordem que un dels objectius del Govern és arribar als 15 milions de ciutadans immunitzats durant aquesta setmana.

vacuna

21:36
   

Comença la vacunació amb segones dosi de les persones de 60 a 69 anys

Les persones de 60 a 69 anys que van rebre la primera dosi d’AstraZeneca fa 11 setmanes ja poden demanar cita per rebre la segona punxada. Segons informa el Departament de Salut a través d’una piulada, es poden reservar el dia i l’hora a través del web vacunacovid.cat 

21:24
   

Quina vacuna em toca segons l’edat que tinc? 

La teva edat és el factor principal que determinarà quina vacuna et toca, tot i que en alguns casos també dependrà del col·lectiu del qual formis part o de si ets una persona de molt alt risc. Cada grup de població té assignat el vaccí d’una farmacèutica, de manera que la ciutadania no té opció de triar. En aquest enllaç te n’expliquem tots els detalls

 

21:06
   

Quan arribarà la immunitat de grup?

La immunitat de grup estava prevista per a finals d’estiu, quan el Govern espanyol calcula que s’haurà vacunat el 70 % de la població. El govern de la Generalitat va avançar aquesta data al juliol. Si agafem el nombre de vacunats amb primera dosi de l’última setmana confirmada a Catalunya (268.837 persones, del 4 al 10 de juny) la xifra del 70 % s’aconseguiria a mitjans d’agost del 2021. Cal tenir en compte que aquesta setmana les segones dosis han estat majoritàries, i que aquest càlcul es fa sobre persones vacunades amb primera dosi.

20:45
   

Què necessites per posar-te la vacuna si ets estudiant d’Erasmus a Catalunya?

Salut ha anunciat que els estudiants d’Erasmus de Catalunya ja poden posar-se la vacuna de la covid abans de marxar a l’estranger. Es poden vacunar tots els alumnes que properament comencin estades a l’estranger amb el programa Erasmus+, abans que s’obri el període corresponent a la seva franja d’edat. En aquest enllaç t’expliquem la documentació i certificat de la universitat per tal de demanar la vacuna de la covid si marxes a estudiar a l’estranger.

vacuna erasmus estudiants catalunya

20:21
   

Espanya s’apropa als 45 milions de proves diagnòstiques de covid-19

Des de l’inici de la pandèmia, a Espanya s’han realitzat 44,9 milions de proves per detectar casos de covid-19. Segons dades del Ministeri de Sanitat, Catalunya és la comunitat que més diagnòstics ha fet, amb 9,1 milions de PCR i tests d’antígens. Per darrere hi ha la Comunitat de Madrid, Andalusia i la Comunitat Valenciana. 

test antígens

19:58
   

La meitat dels barcelonins dels 45 als 49 anys ja han rebut una punxada de la vacuna

Amb dades fins al 13 de juny, s’han vacunat com a mínim amb una dosi 733.626 persones, un 44,3 % de la població. El 28,6 % dels barcelonins tenen la pauta completa. Si analitzem les dades per grups d’edat, la meitat dels barcelonins dels 45 als 49 anys ja han rebut una punxada de la vacuna (50,5 %)

 
19:42
   

Simón descarta una cinquena onada de coronavirus

El director del CCAES ha descartat que es pugui registrar una cinquena onada de covid-19 al país, gràcies a l’avanç de la campanya de vacunació. Fernando Simón ha considerat que es poden produir petites ondulacions o increments de la transmissió del virus en els grups d’edat que encara no han rebut cap punxada. L’epidemiòleg ha explicat que s’està molt a prop d’aconseguir la immunitat de grup, si se sumen les persones que han passat la malaltia i les que han rebut el vaccí. Tot i això, ha demanat prudència als més joves i els ha recordat que també poden patir casos greus de la malaltia. 

Metgessa posant-se un EPI

19:22
   

Espanya registra 8.167 casos de covid i 16 defuncions

El Ministeri de Sanitat ha afegit 8.167 casos més de coronavirus, 746 dels quals s’han diagnosticat en les últimes 24 hores. En total, des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 3.741.767 contagis i 80.517 defuncions, 16 més que en el balanç de divendres. 

19:09
   

Simón, sobre l’eliminació de la mascareta: “Serà aviat” 

Fernando Simón ha insistit que l’ús de mascareta s’eliminarà aviat, tot i que no ha concretat una data. El director del CCAES ha dit que la supressió d’aquesta mesura de protecció començarà als exteriors i es farà de forma progressiva. A mesura que avanci la vacunació de la població, es plantejarà fer-ho també als interiors.

19:00
   

Espanya ha emès més de 800.000 certificats covid digitals de la UE 

En només una setmana, Espanya ha emès 816.991 certificats covid digitals de la Unió Europea. Segons ha informat el secretari general de Salut Digital i Innovació, Alfredo González, el procés ha estat un èxit i ja emeten el conegut com a passaport covid 15 comunitats autònomes i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. 

captura passaport covid la Meva Salut

18:46
   

Simón apel·la a mantenir les mesures de prevenció de la covid 

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit en la bona evolució de la pandèmia i ha apel·lat, especialment els grups de població sense vacunar, a mantenir les mesures de prevenció per evitar contagis de covid-19. L’epidemiòleg també ha fet un repàs de l’avenç de la campanya de vacunació. Segons ha manifestat, durant el cap de setmana s’han injectat un milió de dosis i el país ja compta amb un 45 % de la població vacunada amb almenys una dosi.

fernando simon roda de premsa

18:34
   

El grup de 55 a 59 anys té un 57 % de la població amb pauta completa

Per franges d’edat, la població més gran, i on es concentra més el risc, és la que té percentatges més elevats de vacunació, tant amb primera dosi com amb pauta completa. A partir dels 70 anys, més del 90 % de la població de cada franja ha rebut una punxada del vaccí. A banda de les persones d’edat més avançada, dels ciutadans dels 55 als 59 anys també en destaquen immunitats, ja que el 57 % té la pauta completa. La xifra contrasta amb la situació de les persones que tenen entre 60 i 69 anys, encara pendents de rebre la segona dosi. Els catalans de 45 a 49 estan a punt d’arribar a la meitat de vacunats com a mínim amb una dosi. Els percentatges del gràfic estan calculats tenint en compte la població que hi ha a cada franja d’edat.

 
18:15
   

La fatiga pandèmica porta a un relaxament de l’ús de la mascareta 

La calor i la fatiga pandèmica fan que cada cop es vegi més gent sense mascareta al carrer, persones que directament la porten abaixada, per sota del nas o penjant de l’orella. A Catalunya, ja fa gairebé un any que cal fer pràcticament tota la vida quotidiana amb mitja cara tapada. “Amb aquesta calor es fa insuportable dur-la, trobo que ja no és necessària, sincerament”, opina una noia al passeig de Lluís Companys.

17:57
   

Simón analitza l’evolució de la pandèmia

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compareix aquesta tarda per analitzar l’evolució de la pandèmia i de la campanya de vacunació. En aquesta pàgina podràs seguir la roda de premsa en directe a partir de les 18.30 h. 

17:41
   

Prop d’un 96 % de les escoles catalanes funcionen amb tots els grups classe 

Segons les últimes dades del Departament d’Educació (dilluns, 14 de juny del 2021), el nombre de grups confinats als centres escolars per un positiu de covid-19 és de 269, 63 menys que en l’últim balanç de la setmana passada. Abans de les vacances de Setmana Santa, el curs va acabar amb 953 grups tancats.

A Catalunya, hi ha 72.000 grups escolars estimats, segons el Departament d’Educació. Per tant, hi ha un 0,37 % de grups confinats a Catalunya, que es troben en 210 centres. Al 95,89 % dels centres no es registra cap positiu.

escola virolai classe

17:24
   

Barcelona arrenca la setmana amb 46 grups confinats

A la ciutat de Barcelona hi ha 46 grups bombolla en quarantena, 20 menys que en l’últim balanç, de dissabte. Aquesta xifra suposa el 0,43 % dels 13.672 grups que hi ha a la ciutat. Si ens fixem en els centres, 39 tenen algun grup tancat. Això vol dir que el 95,6 % de les escoles barcelonines funcionen amb tots els grups a classe. Segons Educació, hi ha 885 centres educatius a la ciutat.

17:07
   

La vacuna de Novavax contra la covid té una eficàcia superior al 90 %

Els fabricants de la vacuna Novavax contra la covid han publicat que el vaccí té una eficàcia superior al 90 %. Concretament, segons l’assaig de la farmacèutica, té una efectivitat del 93 % contra les variants que circulaven en el moment de la prova, és a dir, contra les variants alfa, beta i gamma originàries del Regne Unit, Sud-àfrica i el Brasil. Novavax està en espera de l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès), per a la seva comercialització a la Unió Europea. El regulador europeu, però, encara està revisant la vacuna.

16:51
   

Sanitat descarta, de moment, la “relació causal” entre la vacuna i els problemes de cor

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha assegurat que actualment “no es pot establir una relació causal entre l’aparició de miocarditis o pericarditis i la vacunació” contra la covid. El regulador ha fet aquesta puntualització després que l’EMA anunciés que estudiaria si existeix una relació entre els casos detectats a Israel i l’administració del vaccí. Recordem que el país va comunicar alguns problemes de cor, la majoria sense gravetat, en homes joves després de rebre la segona dosi del preparat de Pfizer-BioNTech. 

Infermeres preparant una vacuna Pfizer

16:33
   

Com puc descarregar el certificat covid digital de la UE?

El certificat de la vacuna de la covid a Catalunya es pot obtenir des de l’aplicació La Meva Salut i funcionarà com a acreditació digital per circular dins de la UE. Des del dia 8 de juny ja es pot descarregar, durant els primers dies només estarà accessible en versió digital i properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats. Amb aquest document podràs acreditar que tens la vacuna de la covid, que disposes d’una PCR negativa dels dies previs o que ja has passat la malaltia.

16:14
   

Arriben a Catalunya més de 197.000 vacunes de Pfizer

Aquest dilluns han arribat a Catalunya 197.730 dosis més de la vacuna de Pfizer. Aquesta entrega no serà l’única de la setmana, dimecres està previst rebre’n un altre partida de vaccins de la mateixa farmacèutica. 

15:54
   

Un 43,3 % de la població catalana ha rebut almenys una dosi de la vacuna

La vacunació a Catalunya per frenar la covid està en marxa des del 27 de desembre, quan es va punxar la primera vacuna. Des d’aleshores, la Generalitat administra centenars de dosis diàriament. Amb dades fins al 13 de juny, el nombre de persones vacunades com a mínim amb la primera dosi és de 3.345.741. Això suposa el 43,3 % de la població de Catalunya i 1.909.636 n’han rebut una segona. Si hi afegim els vaccins monodosi, en total, 2.051.605 persones ja han rebut la pauta completa, el 26,6 % dels catalans.

15:37
   

La llet materna de dones vacunades contra el coronavirus conté anticossos contra la covid-19

Un estudi ha conclòs que la llet de les dones lactants vacunades contra la covid conté anticossos, tot i que varien en funció del vaccí rebut. Segons la recerca de LactApp i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) la immunitat que rep el bebè a través de la llet materna és passiva. És a dir, no suposa la mateixa protecció contra la covid-19 que la d’una persona vacunada i no s’espera que el nadó generi una resposta immunitària global pròpia.Tot i això, les immunoglobulines presents a la llet ajuden a evitar la infecció per covid, en cas que el virus sigui detectat en el tracte respiratori i intestinal. 

Primer nadó de l'any

15:18
   

L’Hospital del Mar comença la segona fase d’ampliació amb l’horitzó 2030

L’Hospital del Mar reprèn la segona fase de les obres d’ampliació del recinte. Es tracta d’un projecte ambiciós de transformació de l’equipament, tant urbanísticament com tecnològicament, que va començar fa 15 anys amb nombrosos entrebancs, però que ara tant la Generalitat com l’Ajuntament esperen poder rellançar amb l’horitzó posat al 2030.  La pandèmia ha provocat el redisseny d’algunes parts del projecte, com per exemple l’àrea d’endoscòpia, que es pot transformar en box individuals d’UCI en cas de necessitar-ho.

Hospital del mar ampliació

14:56
   

Catalunya vacunarà els estudiants d’Erasmus que hagin de fer estades a l’estranger

El Departament de Salut vacunarà els estudiants d’Erasmus de Catalunya que participin en intercanvis d’estudis a l’estranger. D’aquesta manera s’avança la vacunació d’aquest col·lectiu, abans que comenci el període de vacunació de la seva franja d’edat, per evitar els problemes que puguin tenir si en els països d’acollida els demanen un certificat de vacunació contra la covid-19.

 

14:31
   

Cau un 82 % el nombre de passatgers a l’aeroport del Prat respecte al maig del 2019

La xifra de passatgers a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat es va reduir un 82 % al maig en comparació amb el mateix mes del 2019, segons ha informat Aena. En total hi van passar 852.251 viatgers, una xifra que, si es compara amb el mateix mes de l’any passat, es dispara un 1.714,8 %, ja que aleshores l‘activitat estava sota mínims per la situació sanitària. Els responsables d’Aena creuen que no es recuperarà l’activitat prepandèmia fins al 2026.

Turistes arribant a l'aeroport

14:14
   

Les institucions de la UE firmen la regulació del passaport covid-19

Les institucions de la Unió Europea han signat aquest dilluns el reglament del’Certificat covid-19 de la UE. Amb aquesta signatura es posa punt final al procés legislatiu per fer possible el passaport sanitari, que tindrà una durada de 12 mesos. L’objectiu del document de viatge és facilitar la circulació segura i lliure a l’interior de la UE durant la pandèmia. La idea és que amb el passaport covid les autoritats aixequin les quarantenes als viatgers, però els països poden reimposar controls en funció de la situació epidemiològica. Els estats tenen fins a l’1 de juliol per sumar-se al sistema de mobilitat nou, però alguns com Espanya ja l’estan utilitzant.

ursula von der leyen ue acord passaport covid

14:01
   

12,2 milions d’espanyols tenen la pauta completa

A Espanya, 12,2 milions de persones han rebut la pauta completa de la vacuna. També s’han registrat 1.961 positius en les últimes 24 hores i els acumulats des de l’inici del coronavirus sumen 3.733.600 persones confirmades amb una prova PCR o test d’antígens. Les darreres dades xifren el nombre de morts en 80.501, 109 en la darrera setmana.

13:50
   

La taxa de contagi se situa al 0,94

La taxa de contagi Rt, l’índex que indica a quantes persones pot encomanar la malaltia un positiu per covid-19, es va situar en el 0,94 amb data del 10 de juny, la xifra més recent publicada per Salut. Així doncs, l’indicador ha tornat a ser inferior a l’1 després de superar aquest llindar des del 29 de maig. Durant tot el mes s’hi havia mantingut per sota.

taxa contagi catalunya

13:44
   

Dos dies de maig amb zero defuncions

Fa més d’un mes, des del 12 de maig, que la mortalitat diària per covid té un dígit, és a dir, està per sota de les 10 defuncions. A més, en dos dies de maig, el 27 i el 30, no es va registrar cap mort. Tot i que les dades ja estarien consolidades, les funeràries notifiquen amb més retards els decessos i, per això, cal anar amb cura a l’hora de parlar de zero morts per covid a Catalunya.

defuncions coronavirus Catalunya

13:37
   

El 43 % dels catalans han rebut una vacuna

Des del 27 de desembre s’han vacunat 3.345.741 persones a Catalunya. Representen el 43,3 % de la població. I ja hi ha 2.051.605 persones que han rebut la pauta completa de la vacuna. A Barcelona ciutat s’han immunitzat més de 730.000 persones des de l’inici de la campanya, més del 44 % dels ciutadans.

13:25
   

Un mes amb la positivitat per sota del 4 %

Del 7 al 13 de juny la positivitat va ser del 3,5 % (ha pujat una dècima en una setmana) amb 75.992 proves fetes a la població. La situació és optimista perquè es tracta de la sisena setmana per sota del 5 % que recomana l’OMS per tenir controlada la pandèmia. De fet, en les últimes cinc setmanes, el percentatge ha estat inferior al 4 %.

positivitat coronavirus catalunya

13:10
   

Argimon demana revisar el decret que obliga l’ús de la mascareta

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat al Ministeri de Sanitat que s’abordi la revisió del decret que estableix l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a Espanya. Ho ha dit aquest dilluns i quan ja fa dies que, des del mateix departament, s’apunta que l’ús de la mascareta a Catalunya es podria relaxar “les properes setmanes”.

13:00
   

La Sagrada Família amplia els horaris de visita i obrirà també els divendres

La Sagrada Família de Barcelona ampliarà a partir d’aquest divendres, 18 de juny, els horaris de visita i també obrirà les portes per als visitants cada divendres. Fins ara, només ho feia els dissabtes i els diumenges. Segons han explicat els responsables de la basílica, s’hi podrà accedir de divendres a diumenge de 9 h a 18 h. Des d’aquest dilluns ja es poden adquirir les entrades a través de la pàgina web.

12:46
   

Més de 22.200 morts des de l’inici de la pandèmia

Més de 22.228 defuncions segons les funeràries, es confirma que 14.140 s’han produït en hospitals i centres sociosanitaris (64 %); 4.566, en residències de gent gran (21 %); 1.183, en domicilis (5 %), i 2.339 són casos no classificables per manca d’informació (11 %). Sobre aquests últims casos, Salut va assegurar que treballaria per reduir-ne el nombre, ja que es tracta de defuncions que s’acaben reclassificant posteriorment i, això, pot esbiaixar el significat de les dades i l’evolució.

coronavirus morts catalunya

12:36
   

La darrera setmana es van detectar 2.893 positius a Catalunya, un 20 % menys

Amb dades provisionals dels últims tres dies, que poden augmentar, del 7 al 13 de juny es van detectar 2.893 positius amb una prova diagnòstica. Representen una reducció del 20 % respecte a la setmana anterior. Aquests nivells de contagis són semblants als que hi havia a mitjans de juliol, després del confinament domiciliari. La diferència és que actualment Catalunya encadena set setmanes consecutives amb descens de contagis i al juliol passat, la situació anava de pujada.

coronavirus catalunya setmanal

12:12
   

539 ingressats en planta per covid-19

Pel que fa a les hospitalitzacions en general, hi ha 539 ingressats per covid-19 als hospitals catalans. En les últimes 24 hores, el balanç ha pujat amb 19 persones. Però cal tenir en compte que en cap de setmana i festius els ingressos solen augmentar perquè no es donen tantes altes. L’11 de juny va ser el dia que el còmput es va apropar més als 500 ingressats, la qual cosa no passava des de finals de juliol passat.

hospitalitzats coronavirus catalunya

11:57
   

El Govern espanyol mobilitzarà més de 1.000 M € en ajuda a les empreses, autònoms i treballadors en ERTO

El Govern espanyol acorda amb els sindicats i patronals mobilitzar més de 1.000 milions d’euros en ajuts a empreses, autònoms i treballadors en ERTO. Gran part d’aquests fons, 993,2 milions, provenen de la partida d’ajuts directes habilitada per l’Estat destinada als sectors més afectats per la covid-19 i que l’executiu ha ampliat a 191. Els imports seran de 3.000 euros per a empresaris que apliquen el règim d’estimació objectiva de l’IRPF i de 4.000 a 200.000 euros en els que apliquen el règim d’estimació directa i que demostrin haver perdut un 30 % de facturació el 2020. A més, es destinaran 60 milions per a empleats en ERTO i treballadors fixos discontinus, que es podran demanar a través d’una declaració responsable i la signatura digital.

11:45
   

Es presenta la segona fase de les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar, ara en directe

Comença la presentació de la segona fase de les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el president del Consell Rector del Parc de Salut Mar, Joan Puigdollers. Es pot seguir en directe des d’aquesta pàgina.

porta principal hospital del mar

11:37
   

Sis dies amb menys de 200 crítics a l’UCI

Actualment hi ha 180 pacients en estat greu a les UCI catalanes, tant públiques com privades. En l’últim informe de Salut, les UCI s’han buidat amb una persona. El balanç diari està per sota dels 250 crítics des de fa 13 dies.

uci coronavirus catalunya

11:22
   

Menys de 10 defuncions setmanals a Barcelona

Segons l’últim balanç del Departament de Salut, la setmana passada es van notificar dos decessos per covid-19, però aquesta xifra encara pot augmentar més perquè les funeràries notifiquen amb retard les morts. Si es confirma aquesta xifra, un cop es consolidin les dades, es tractarà del segon balanç setmanal per sota de la desena de defuncions des de finals de juliol del 2020.

Durant el mes de maig es van notificar 59 defuncions per covid-19 a Barcelona. Representen una reducció del 56 % respecte al balanç del mes d’abril, 134 decessos. El pic de la tercera onada va deixar 145 víctimes mortals en una setmana.

defuncions coronavirus barcelona

11:05
   

El maig es van notificar 141 positius al dia

Durant el mes de maig es van confirmar 141 positius de covid-19 diaris de mitjana a Barcelona. La mitjana de contagis diaris del mes de maig va ser, per tant, un 46,4 % inferior a la del mes d’abril, quan es van detectar 263 positius de covid-19 cada dia.

coronavirus barcelona diari

10:50
   

Dos mesos amb descens dels casos a Barcelona

Després del repunt de casos registrat la setmana del 5 a l’11 d’abril (2.117 positius), Barcelona encadena nou setmanes amb menys positius setmanals. La reducció de la setmana del 10 al 16 de maig va ser la més acusada, amb un 27 % menys de casos detectats. Entre el 7 i el 13 juny es van confirmar 754 casos més a Barcelona. Representen 77 positius menys que la setmana anterior, és a dir, una reducció del 9 %.

coronavirus Barcelona setmanal

10:32
   

Ja no cal demanar cita per anar al gimnàs

Des d’aquest dilluns, 14 de juny, ja no cal demanar cita per anar al gimnàs. El Procicat ha eliminat l’obligatorietat d’aquest pas previ per poder accedir als equipaments esportius interiors. El govern estableix que a partir d’ara es pot substituir per un registre de les persones que accedeixen al gimnàs, per poder controlar l’aforament del local i la traçabilitat dels contactes. Els canvis formen part de la flexibilització de les mesures que aplica el govern des de fa setmanes per la bona evolució de les dades epidemiològiques.

Interior gimnàs

10:16
   

Restriccions a Catalunya i mesures covid des del 7 de juny

es restriccions a Catalunya i les mesures per la covid continuen flexibilitzant-se atès que la situació epidemiològica millora a mesura que avancen les setmanes. El govern català i el Procicat han tornat a aplicar modificacions i noves obertures des del dilluns 7 de juny, després que ja s’aixequessin del tot el confinament perimetral i el toc de queda amb la fi de l’estat d’alarma el 24 de maig.

mascaretes carrer

10:02
   

Més de 7.000 malalts de covid han necessitat sang el 2020 a Catalunya

La covid-19 no està lligada a una necessitat de rebre transfusions de sang, però en alguns casos sí que poden ser necessàries. El contagi per coronavirus pot desestabilitzar les malalties de base d’alguns pacients, com les anèmies, i generar-li complicacions en la salut. Durant el 2020 més de 44.600 persones van necessitar sang a Catalunya i 7.100 van ser pacients amb covid.

assaig clinic coronavirus sang

09:44
   

El passaport o certificat covid per moure’s per la UE: tot el que has de saber

La Unió Europea ha acordat crear un passaport covid, que ha anomenat Certificat Digital UE Covid. Aquest certificat,també anomenat inicialment passaport verd sanitari, permet una mobilitat segura entre tots els països de la UE i l’estranger, tant per treballar com per fer turisme, i entrarà en vigor, com a màxim, l’1 de juliol. T’expliquem tots els detalls d’aquest document, que no serà obligatori per viatjar però sí que facilitarà la mobilitat per la UE.

passaport covid

 

09:25
   

Cita per a la vacuna de la covid: Com demanar hora a la web vacunacovidsalut.cat?

El ritme de vacunació de la covid va augmentant i cada dia es van obrint més possibilitats, punts de vacunació i horaris, al web de cita per a la vacuna de la covid a Catalunya que ha activat Salut. L’última franja d’edat que ja pot demanar hora és la de les persones d’entre 40 i 44 anys. T’expliquem com ho has de fer per demanar hora i lloc per a la vacuna contra la covid-19.

como pedir hora vacuna covid cataluña

09:10
   

Gairebé el 50 % dels catalans a partir de 16 anys tenen la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Quasi la meitat de catalans de més de 16 anys té la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Concretament el 49,9 %, segons el darrer balanç aquest diumenge del Departament de Salut. El 30,6 % d’aquest col·lectiu ja tenen la pauta completa.

08:47
   

Més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona | MAPA

La campanya de vacunació de la covid a Catalunya s’ha accelerat amb l’arribada de més dosis, i la Generalitat aspira a administrar 500.000 vacunes per setmana. El govern català ha ampliat la xarxa de punts de vacunació per no saturar els centres d’atenció primària (CAP) amb altres espais. Quins espais hi ha ja habilitats per vacunar-se i demanar cita? Troba en aquest mapa interactiu els més de 70 punts de vacunació de la covid a Barcelona. Tan bon punt s’hi afegeixin més centres, l’actualitzarem.

Mapa de punts de vacunació covid a Barcelona

08:31
   

Els productors de cervesa artesana preveuen un “bon estiu” de vendes i remuntar la caiguda de facturació de l’últim any

El Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural de Catalunya afronta la campanya d’estiu amb optimisme perquè hi ha menys restriccions que l’any passat. L’estiu és el moment fort, que arriba després d’un any molt difícil per la pandèmia, amb un descens del volum de negoci del 20 % -si el 2019 van ingressar 46,2 M €, l’any passat van ser 37,1 M € i el tancament de 10 empreses. Malgrat tot, asseguren que els ERTO i els ajuts que han arribat els han ajudat a mantenir l’estructura. Calculen que 8 de cada 10 treballadors del sector han estat afectats per expedients de regulació en algun moment.

productors cervesa artesana

08:11
   

Els veïns del Besòs i el Maresme pinten un mural per recordar les víctimes de la covid-19

El barri del Besòs i el Maresme no s’oblida de les víctimes del coronavirus, per això ha homenatjat les persones que han perdut la vida durant la pandèmia amb un mural. L’associació de veïns del barri, impulsora de la iniciativa, explica que també és un missatge d’agraïment a tots els professionals que ajuden a superar la pandèmia, com els sanitaris.

07:54
   

El B-Travel tanca edició amb 10.000 visites i supera expectatives tot i la pandèmia

El B-Travel ha tancat edició aquest diumenge després de rebre 10.000 visitants malgrat la persistència de la pandèmia de covid-19. Aquestes dades han superat les expectatives de l’organització, que ha celebrat en un comunicat percebre la recuperació del sector. El saló ha acollit més de 60 expositors directes i 300 d’indirectes i s’hi han tancat reserves per a destinacions locals, regionals, estatals i internacionals. Catalunya, Andalusia, les Balears i les Canàries han sigut els llocs més sol·licitats, i les capitals europees i Indonèsia també han despertat gran interès. Amb el B-Travel, Fira de Barcelona ha recuperat les fires presencials amb públic.

saló b-travel a fira de barcelona

 

07:35
   

A quins països puc viatjar l’estiu del 2021 i quines restriccions i requisits tenen? | MAPA

Potser t’estàs plantejant viatjar a un altre país, però has de saber que no tots tenen els mateixos requisits per permetre l’entrada de turistes internacionals. Per això, a través d’aquest mapa de països, resumim els requisits necessaris per poder viatjar, tant si necessites una PCR com si ja has d’estar vacunat. Consulta com són les fronteres per a aquest estiu i planifica les vacances amb temps! Actualitzem aquest mapa amb totes les novetats.

07:15
   

En vigor, més relaxacions des d’aquest dilluns

Des d’aquest dilluns hi ha més relaxacions a Catalunya. Al gimnàs s’hi pot entrar sense demanar cita i s’autoritzen les festes de graduació i final de curs. Es recomana que siguin a l’aire lliure. Caldrà que hi hagi 2,5 metres quadrats per persona, amb un màxim de 500 alumnes. Si la festa es fa a l’interior, caldrà que siguin espais ventilats. Es recomana que només siguin celebracions amb el grup bombolla, però si està molt ventilat podran coincidir els grups bombolla del mateix curs. Si hi ha famílies, l’aforament màxim serà de 250 persones.