Memorial Rambla atemptats

(ACN) L’acusació que representa el major nombre de víctimes dels atemptats d’Alcanar, la Rambla i Cambrils ha presentat recurs davant la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional contra la sentència que va condemnar a més de 46 anys de presó els dos acusats principals.

L’acusació entén que se’ls hauria d’haver condemnat directament pels assassinats, i no només per pertinença a banda terrorista o fabricació d’explosius. El recurs compta amb el suport de la Unitat d’Atenció a Víctimes d’Atemptats Terroristes (UAVAT) i de l’Associació 11-M Afectats de Terrorisme, que, com a acusacions populars, s’han sumat al recurs.

Demanen una condemna per assassinat

En un extens recurs es qüestiona, novament, l’exclusió dels assassinats perpetrats a la Rambla i Cambrils pels membres de la cèl·lula que van resultar morts, ja que insisteixen que la participació dels acusats ja condemnats Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemlal va resultar imprescindible per consumar els atemptats.

Per això, i remetent-se al relat de fets provats de la sentència, així com als fets contingut en la interlocutòria de processament, segueixen mantenint que els dos acusats són responsables, com a autors, com a còmplices o cooperadors necessaris, dels delictes d’assassinats i lesions terroristes comesos pels seus companys de cèl·lula.