suicidi desahucio barcelona

Un home s’ha suicidat quan anava a ser desnonat a Barcelona, al barri de Sants. L’home, de 58 anys, estava a punt de ser desnonat de casa seva, el número 15 del carrer de Bacardí, al barri de Sants de Barcelona.

S’ha suïcidat just després que la comitiva judicial truqués a la porta per complir el desallotjament. Així ho ha avançat el diari ‘El País’ i ho ha pogut confirmar després betevé. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, la víctima estava sent atesa pels serveis municipals per acompanyar-la i també per mediar amb la propietat. De fet, els Serveis Socials havien emès un informe de vulnerabilitat per evitar que se’l desnonés però la justícia va rebutjar-lo.

El Jutjat de Primera Instància número 3 de Barcelona no va acceptar l’informe municipal per suspendre el desnonament ja que, a parer seu, no complia les exigències legals per procedir a l’ajornament. En qualsevol cas, l’Ajuntament explica que el consistori no ha estat notificat del rebuig de l’informe.

Denunciat per impagament del lloguer

Fonts judicials expliquen que l’inquilí no pagava el lloguer del pis des del juny del 2020 i que havia estat denunciat pel propietari, una persona física. De fet, ja s’havia establert una primera data de llançament pel desallotjament però es va suspendre perquè l’home va sol·licitar tenir accés a la justícia gratuïta. Un cop se li va assignar un advocat d’ofici, la data per fer-lo fora s’havia fixat per aquest dilluns.

D’acord amb fonts del cas citades per ‘El País’, dos funcionaris s’han presentat a l’habitatge per desnonar-lo. En aquest cas, atès que no es preveia cap convocatòria ciutadana per evitar el desnonament, no hi havia presència policial. Tan bon punt han trucat a la porta, l’home els ha obert i immediatament després s’ha llançat pel pati interior de l’habitatge.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat la mort del veí santsenc: “És una mort que no s’hauria d’haver produït”. En un missatge difós a Telegram, ha exigit als jutges revisar els criteris amb què decideixen aplicar o no la moratòria antidesnonaments.

Dues concentracions de rebuig: “Son assassinats”

Davant dels fets d’aquest dilluns, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha convocat una protesta dimarts a les 20 h davant la Delegació del Govern amb el lema “no són suïcidis, són assassinats” . Abans, a les 18.30 h, el Grup d’Habitatge de Sants fa una crida a participar en una protesta a la plaça de Sants per “rebutjar les praxis inhumanes“, diu, tant del Govern espanyo, com de la Generalitat com de l’Ajuntament.